Aeroport transformat în spațiu pentru cultură. Expoziţie de pictură și fotografie cu teme gastronomice, vernisată la Cluj

Aeroportul Internațional Cluj, Consulatul Republicii Federale Germania la Sibiu şi Galeria de Artă Kunsthaus7b, în parteneriat cu EUNIC (Rețeaua Institutelor Culturale Naționale din Uniunea Europeană) au vernisat marţi, în corpul de legătură dintre cele două terminale de pasageri, o expoziție de pictură şi fotografie intitulată „La masă”.

Lucrările sunt realizate de artiști din Austria, Franța, Germania, Ungaria, Italia și România, fiecare dintre ei aducând o parte a culturii lor şi un punct de vedere diferit asupra tematicii gastronomice a expoziției. Prin expoziţia „La masă”, aeroportul aduce din nou arta mai aproape de pasageri, continuând astfel programul „Artă la Aeroport”, demarat încă din anul 2015.

Aeroportul Internațional Cluj sprijină proiectele cultural-artistice de la nivel local, naţional sau internaţional, urmărind astfel să fie un promotor al iniţiativelor şi proiectelor artistice prezentate în spaţii neconvenţionale.

Pentru consolidarea unui dialog cultural internațional adecvat, Aeroportul Cluj oferă o reţea extinsă de rute, formată din cele 45 de destinații regulate spre 21 țări din Europa și Orientul Mijlociu, disponibile pentru pasageri în anul 2019. Indiferent de țara sau destinațiile alese, arta gastronomică ca limbaj comun internațional și formă de cunoaștere, reprezintă un exponent al echilibrului, al armoniei și al esteticului.

Expoziția „La masă” va fi disponibilă publicului călător și tuturor celor interesați, în perioada 09 iulie – 31 decembrie 2019.

Vezi şi

Accident simulat pe Aeroportul Cluj: o aeronavă s-a rupt în două la aterizare

Aeroportul Internațional “Avram Iancu” Cluj a organizat astăzi un exercițiu de antrenament pentru verificarea aplicabilității …