Nicolas Maduro (în dreapta) | foto Carlos Becerra / Anadolu Agency

Maduro anunţă că un atac împotriva sa, pus la cale de foşti soldaţi şi poliţişti, a fost dejucat

Preşedintele venezuelean Nicolas Maduro a declarat că Guvernul său a dejucat un atac împotriva lui şi a altor oficiali de rang înalt, relatează site-ul agenţiei Dpa, preluat de Mediafax.

Ministrul de Informaţii, Jorge Rodriguez, a declarat că foşti soldaţi şi poliţişti au complotat pentru a îl asasina pe Maduro, pe soţia acestuia şi pe preşedintele Adunării Naţionale, Diosdado Cabello.

Rodriguez a mai adăugat că cei care au pus la cale complotul plănuiau să îl elibereze pe fostul general Raul Isaias Baduel din închisoare şi să îl pună pe el preşedinte. Acesta consideră că Guvernele din Columbia şi Chile sunt responsabile pentru presupusa lovitură de stat.

Maduro a discutat despre o „minoritate care pune la cale violenţă şi război”.

Miercuri, Juan Guaidó, şeful Adunării Naţionale din Venezuela, a acuzat Guvernul lui Maduro că a încercat să îi reţină o parte din echipă.

Un grup de persoane înarmate care purtau haine civile au ameninţat că vor aresta membri din echipa lui Guaido şi că îi vor transporta în centre militare ale serviciilor secrete, susţine acesta.

Guaidó s-a autoproclamat preşedinte interimar al ţării, contestându-l oficial pe preşedintele Nicolás Maduro în contextul crizei politice grave. Nicolas Maduro tocmai a început al doilea mandat de preşedinte al Venezuelei, dar zeci de mii de persoane au continuat protestele, denunţând fraude electorale.

Vezi și

„Aproape în toate instituţiile statului avem agenţi ai serviciilor secrete ruse”, declară un fost oficial moldovean din zona securității naționale

Fostul preşedinte al Comisiei parlamentare pentru securitate naţională din legislativul de la Chişinău, Chiril Moţpan, …