Liberté, Egalité, Décolleté! Franţuzoaicele îşi apără dreptul de a purta decolteu – FOTO

Într-un moment în care un val de căldură s-a abătut asupra Europei, franţuzoaicele au strâns rândurile pe Twitter şi au lansat campania #JeKiffeMonDécolleté pentru a-şi apăra dreptul de a purta decolteu, relatează AFP, citat de Agerpres.

În 18 iunie, @c3lineb a postat un mesaj şi o poză a tricoului său mulat cu decolteu: „Un tip care a trecut pe lângă mine tocmai mi-a spus că acesta este ‘un decolteu de prostituată'”, subliniind: „băiete, sânii mei şi cu mine te trimitem undeva”.

Postarea lui Céline B. – care are 440 de followeri per Twitter – a primit 4.700 de like-uri şi a fost redistribuit de peste 1.000 de ori. Câteva zile mai târziu, Zohra Bitan, prezentatoare la radio RMC, a iniţiat campania #JeKiffeMonDecollete’ lansând apel femeilor să se ralieze şi să posteze imagini cu decolteul lor.

„Liberté, Egalité, Décolleté”, este sloganul lansat de ea sâmbătă, fiind susţinută de mii de mesaje şi de poze.

Cu sânii vizibili sub tricourile mulate, maiouri sau în topuri, mii de tinere şi de femei de toate vârstele au răspuns la apel.

Chiar şi fostul ministru de dreapta Nadine Morano a postat o imagine cu decolteul său pudic – cu crucifix în mijloc – pentru a susţine mişcarea.

Lupta pentru decolteu este ultima tendinţă lansată pe Twitter de la apariţia mişcării #MeToo, în octombrie 2017, în urma dezvăluirilor implicându-l pe producătorul american Harvey Weinstein, urmată rapid în Franţa şi Canada de campania #BalanceTonPorc, împotriva hărţuirii în mediul profesional sau pe stradă.

Vezi şi

Record: Nike a plătit 613 milioane de euro pentru o clădire de pe Champs-Elysee

Compania franceză de asigurări Groupama a anunţat vânzarea cu 613 milioane de euro a imobilului …