Jay-Z, primul rapper din lume care ajunge miliardar – VIDEO

Un material publicat de revista Forbes în primele zile ale lunii iunie arată că rapperul Jay-Z este primul muzician hip-hop a cărui avere ajunge la suma de 1 miliard de dolari, remarcă Pitchfork, preluat de Mediafax.

Jay-Z a devenit miliardar în mod oficial odată cu publicarea materialului din Forbes au notat şi cei de la Variety.

Jurnaliştii afirmă că averea lui Jay-Z totalizază ”lejer 1 miliard de dolari, ceea ce îl propulsează între cei câţiva artişti care au ajuns miliardari. Este primul artist hip-hop care reuşeşte acest lucru”.

”Artist, Simbol, Miliardar: Cum şi-a făcut Jay-Z averea de 1 miliard de dolari” se numeşte articolul publicat luni de Forbes.

”Domeniul” lui Jay-Z a crescut constant, incluzând, pe lângă producţia muzicală, băuturi fine, artă, proprietăţi imobiliare (la Los Angeles, Hamton, Tribeca) şi acţiuni deţinute la companii ca Uber. De la debutul său în muzică, artistul a înregistrat 14 albume care au ajuns pe primele locuri în top-uri, a câştigat 22 de premii Grammy şi a numărat venituri de 500 de milioane de dolari doar din muzică.

Cântăreţul american Jay-Z devenise lider în topul 2018 al celor mai bine plătiţi artişti hip-hop realizat de Forbes, după ce, anii precedenţi, primul loc în clasament a fost ocupat de Sean „Diddy” Combs.

Potrivit publicaţiei Forbes, care realizează anual acest clasament, Jay-Z, în vârstă de 48 de ani, avea anul trecut un venit net de 900 de milioane de dolari

Diddy, în vârstă tot de 48 de ani, se situa în 2018 pe locul al doilea în top, cu câştiguri de 64 de milioane de dolari. Cu un venit net de 825 de milioane de dolari, rapperul câştigase cei mai mulţi bani în ultimul an din investiţiile mari în companii producătoare de băuturi alcoolice, inclusiv în propriul brand DeLeon Tequila.

Podiumul era completat de Kendrick Lamar, cu câştiguri de 58 de milioane de dolari, provenind din cel mai recent turneu mondial solo, dar şi din contracte cu Nike şi American Express.

Hip-hop este genul muzical cel mai popular în SUA în prezent, iar reprezentanţii lui profită de acest lucru.

Jurnaliştii de la revista Forbes au alcătuit acest clasament pe baza încasărilor muzicienilor din vânzări de albume, turnee, servicii de streaming şi contracte de publicitate. Datele au fost furnizate de Nielsen SoundScxan, Recording Industry Association of America (RIAA) şi discuţii cu manageri, avocaţi şi, în unele cazuri, artiştii înşişi.

Topul 10 al celor mai bine plătiţi artişti hip-hop ai anului 2018 era completat de Drake (47 de milioane de dolari), J. Cole (35,5 milioane de dolari), Dr. Dre (35 de milioane de dolari), Nas (35 de milioane de dolari), Pitbull (32 de milioane de dolari), Future (30 de milioane de dolari) şi Kanye West (27,5 milioane de dolari).

Vezi şi

TOP | Eroii Revoluţiei, cea mai bună zonă de locuit din Bucureşti din punct de vedere al raportului calitate/preț

Cartierele Eroii Revoluţiei, Popeşti-Leordeni şi Pantelimon sunt primele trei pe care ar trebui să le …

loading...