foto Hepta

Întâlnire istorică în zona demilitarizată: Donald Trump şi Kim Jong-Un, negocieri în spatele uşilor închise

Preşedintele american Donald Trump, a declarat, după întrevederea cu liderul nord-coreean Kim Jong Un, că SUA şi Coreea de Nord au desemnat echipe care să reia discuţiile pe tema programului nuclear al Phenianului, informează agenţia The Associated Press, citat de Mediafax.

Trump a făcut acest anunţ după ce s-a întâlnit cu Kim Jong Un în Zona Demilitarizată dintre cele două Corei. Cei doi lideri au discutat timp de aproximativ 50 de minute în spatele uşilor închise. La întrevedere au asistat şi fiica şi ginerele preşedintelui american, Ivanka Trump şi Jared Kushner.

Liderul SUA şi-a exprimat speranţa că cele două părţi vor reuşi să încheie un acord, adăugând că „viteza nu este obiectivul”.

„Nu căutăm viteză. Căutăm să facem lucrurile cum trebuie”, a adăugat Trump.

Preşedintele american a mai afirmat că a avut o „întâlnire foarte bună” cu liderul nord-coreean.

„A fost o zi foarte legendară, foarte istorică”, a completat Trump.

Negocierile pe tema programului de înarmare nucleară a Phenianului au intrat în impas, Coreea de Nord părând să nu fie dispusă să renunţe la programele de înarmare atomică şi balistică.

Donald Trump a anunţat că l-a invitat pe Kim Jong Un la Washington

Preşedintele american Donald Trump a declarat, după întrevederea cu liderul nord-coreean Kim Jong Un, că l-a invitat pe liderul Coreei de Nord la Washington, afirmând că acest lucru se va întâmpla „la un moment dat”, informează postul CBS News.

Trump a declarat că i-a spus liderului nord-coreean că „la momentul potrivit veţi veni aici”, adăugând că acest lucru s-ar putea produce „oricând (Kim) doreşte”.

În ceea ce priveşte sancţiunile economice impuse Coreei de Nord din cauza programelor de înarmare atomică şi balistică, Trump a afirmat că „abia aşteapt să le pot elimina”.

Vezi şi

Cine este bărbatul costumat în bizon care a năvălit în Capitoliu: adept al teoriilor conspirației, susținător al lui Trump, legat de mișcarea QAnon

Individul costumat în bizon, poate cea mai exotică apariţie printre protestatari, se numeşte Jake Angelli. …

loading...