Două petroliere din Golful Oman, atacate. SUA acuză Iranul + Reacţie de la Teheran

Secretarul de Stat american, Mike Pompeo, a acuzat Iranul pentru atacurile care au vizat două petroliere aflate în Golful Oman, afirmând că incidentul face parte dintr-o campanie a acestuia împotriva Statelor Unite şi a aliaţilor săi, relatează site-ul agenţiei Dpa, citat de Mediafax. Iranul respinge acuzaţiile.

„Aceste atacuri neprovocate prezintă o ameninţare clară la adresa păcii internaţionale şi securităţii, un asalt asupra libertăţii navigaţiei şi o campanie inacceptabilă a escaladării tensiunilor de către Iran”, a declarat Pompeo.

„Iranul ar trebui să răspunde diplomaţiei cu diplomaţiei, nu cu terorism. Statele Unite îşi vor apăra forţele, interesele şi vor ajuta partenerii pentru un comerţ global sigur şi stabilitate regională”, a adăugat acesta.

Două petroliere, unul norvegian şi altul japonez, au fost atacate joi dimineaţă în Golful Oman, la intrarea în Golful Persic, în contextul tensiunilor dintre Statele Unite şi Iran. În urmă cu câteva săptămâni, alte atacuri au vizat patru nave, în largul coastelor Emiratelor Arabe Unite.

Iranul respinge acuzaţiile şi transmite că este responsabil de securitatea în Strâmtoarea Ormuz

Iranul respinge acuzaţiile aduse de Statele Unite privind implicarea sa în atacurile care au vizat două petroliere din Golful Oman, a afirmat joi misiunea iraniană la ONU, relatează site-ul agenţiei Reuters.

„Iranul respinge categoric acuzaţiile nefondate aduse de Statele Unite cu privire la incidentele din data de 13 iunie”, au afirmat oficialii iranieni.

Totodată, Ministerul de Externe al Iranului a transmis vineri că Administraţia de la Teheran este responsabilă de securitatea în zona Strâmtorii Ormuz şi că acuzaţiile Statelor Unite legate de atacul asupra petrolierelor sunt „alarmante”, conform Reuters.

„Suntem responsabili de păstrarea securităţii în Strâmtoarea Ormuz şi am salvat echipajele de pe petrolierele atacate în cel mai scurt timp posibil. Acuzaţiile secretarului american de Stat Mike Pompeo împotriva Iranului sunt alarmante”, a declarat Abbas Mousavi, purtător de cuvânt al Ministerului de Externe din Iran.

Vezi şi

Un baschetbalist din NBA a lăsat bacşiş imens într-un restaurant. Ce a făcut chelneriţa

Andre Drummond, pivotul celor de la Cleveland Cavaliers a fost protagonistul unei scene memorabile. După …

loading...