Directorul Aeroportului Cluj, David Ciceo, alături de pasagerul cu numărul 1.000.000

Trafic în creştere pe Aeroportul Internaţional Cluj. A aterizat pasagerul cu numărul 1 milion din 2019

Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj a sărbătorit joi pasagerul său cu numărul 1.000.000 înregistrat în anul 2019, cu o zi mai devreme comparativ cu anul 2018, ca urmare a unui trend pozitiv de creștere a traficului aerian din primele 5 luni ale anului.

„Aeroportul din Cluj atinge pentru a noua oară în istoria sa pragul de 1 milion de pasageri înregistrați într-un an calendaristic, realizare deosebit de importantă ce se datorează atât strategiei de dezvoltare a infrastructurii aeroportuare, cât și extinderii rețelei de rute prin intensificarea negocierilor cu operatorii aerieni”, transmit reprezentanţii aeroportului.

În primele 5 luni ale anului 2019 au fost lansate două noi destinații internaţionale de la Cluj, Londra Gatwick (din 31 martie 2019) şi Londra Southend (din 2 aprilie 2019), au crescut frecvenţele zborurilor pe rutele existente şi o nouă companie aeriană, Ryanair, a demarat zboruri regulate spre Londra Southend.

Sezonul de vară 2019 aduce pentru pasagerii Aeroportului Cluj o ofertă de zboruri charter turistice mai bogată, comparativ cu anul 2018.

Pasagerul cu numărul 1.000.000 înregistrat în anul 2019 a fost transportat de către operatorul aerian Ryanair, pe zborul său cu numărul FR 2698 de la Londra la Cluj-Napoca. Norocosul pasager, Carmen Mariana Bolba, a fost selectat în timpul zborului și premiat odată cu sosirea pe aeroport.

Vezi şi

Aeroport transformat în spațiu pentru cultură. Expoziţie de pictură și fotografie cu teme gastronomice, vernisată la Cluj

Aeroportul Internațional Cluj, Consulatul Republicii Federale Germania la Sibiu şi Galeria de Artă Kunsthaus7b, în …