donald trump apartament new york106

New York Times dezvăuie că suma imensă pierdută de Donald Trump în perioada 1985-1994

Afacerile lui Donald Trump au înregistrat pierderi de peste 1 miliard de dolari în perioada 1985-1994, astfel că, în opt din cei 10 ani, Trump nu a plătit impozit pe venit, potrivit unor documente fiscale obţinute de cotidianul The New York Times, relatează agenţia de ştiri The Associated Press, citată de Mediafax.

În anul 1985, afacerile lui Trump au raportat pierderi de 41,1 milioane de dolari, iar pentru întreaga perioadă de 10 ani valoarea pierderilor s-a ridicat la 1,17 miliarde de dolari.

După compararea informaţiilor fiscale ale lui Trump cu ale altor oameni de afaceri cu venituri mari, The New York Times a concluzionat că Trump „pare să fi pierdut mai mulţi bani decât aproape orice alt contribuabil individual” din SUA.

Potrivit cotidianului, ca urmare a pierderilor raportate, Donald Trump nu a plătit impozit pe venit pentru opt din cei 10 ani.

O comisie din Camera Reprezentanţilor de la Washington a solicitat recent autorităţilor americane să prezinte fişele fiscale despre Trump şi afacerile sale pentru perioada 2013-2018.

Steven Munchin, secretarul Trezoreriei, a refuzat să aprobe îndeplinirea solicitării congresmenilor, spunând că solicitarea „nu are un scop legislativ legitim”. Democraţii au semnalat că ar putea contesta în instanţă decizia lui Mnuchin.

Donald Trump este primul preşedinte american după scandalul Watergate care refuză să facă publice fişele sale fiscale.

Vezi şi

Politicianul american care promite că va vindeca cancerul dacă va ajunge preşedinte – VIDEO

Fostul vicepreşedinte al SUA, Joe Biden, susţine că, în cazul în care va ajunge preşedinte, …