Liga vicepremierului Salvini a câştigat alegerile europarlamentare din Italia

Partidul de extremă-dreaptă Liga, condus de vicepremierul Matteo Salvini, s-a clasat pe primul loc în cadrul alegerilor europarlamentare din Italia, după ce a obţinut 27-31% dintre voturi, relatează publicaţia La Reppubblica, preluată de Mediafax.

Conform sondajelor realizate la ieşirea de la urne, Partidul Democrat se situează pe locul doi, fiind creditat cu 21-25% din voturi.

Mişcarea Cinci Stele (M5S), care formează împreună cu formaţiunea Liga coaliţia de guvernare, a obţinut 18,5-22,5% din voturile exprimate, clasându-se abia pe locul trei. M5S este condusă de vicepremierul Luigi Di Maio.

Dacă rezultatele actuale vor fi confirmate, balanţa de putere din cadrul coaliţiei de guvernare ar putea fi alterată, oferindu-i autoritate mai mare vicepremierului Matteo Salvini.

Vicepremierul italian Matteo Salvini, liderul partidului Liga, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că „milioane de italieni au oferit partidului o misiune istorică”.

„Nu este vorba doar despre noi, este vorba şi despre Marine Le Pen şi Nigel Farage. Este timpul pentru o schimbare… Europa se va schimba”, a declarat Salvini, cu referire la victoriile partidelor eurosceptice conduse de Marine Le Pen (Adunarea Naţională, Franţa) şi Nigel Farage (Partidul Brexit, Marea Britanie).

Vezi şi

Localitate din Italia unde, pentru 1 euro, poţi deveni proprietarul unei case la 15 minute de plajă

Cinquefrondi, situat în regiunea de sud a Calabriei, a înregistrat o reducere a vânzărilor la …

loading...