Michael Cohen ţine un discurs în timpul unui eveniment din campania prezidenţială a lui Donald Trump, în septembrie 2016 | foto REUTERS

Avocatul Michael Cohen va fi încarcerat luni pentru plăţile făcute în numele lui Trump în 2016

Michael Cohen, fostul avocat al lui Donald Trump, va fi încarcerat luni în urma condamnării la trei ani de închisoare pentru infracţiuni care includ încălcări ale legislaţiei de finanţare a campaniilor electorale legate de plăţile făcute în numele lui Trump în 2016, relatează Associated Press, citat de Mediafax.

Cohen are termen până la ora locală 14:00 să se prezinte la Instituţia Federală de Corecţie Otisville, o închisoare federală în mediul rural, la 113 kilometri nord-vest de New York, o tabără de detenţie de minimă siguranţă care a devenit un paradis pentru criminalii cu guler alb.

Cohen – care a fost exclus din barou – dă sacourile cadrilate pe hainele de închisoare de culoare kaki, după ce a încercat şi a eşuat în ultimele săptămâni să îşi întârzie sau reduce sentinţa.

Echipa sa juridică a cerut parlamentarilor democraţi luna trecută să intervină după ce Cohen a depus mărturie la Capitol Hill, dar au fost reticenţi să facă acest lucru. Nici procurorii federali din New York nu au fost de acord, au spus avocaţii lui Cohen.

Cohen a fost iniţial programat să-şi înceapă pedeapsa în martie, însă un judecător a acordat o întârziere de două luni, astfel încât să se poată recupera în urma unei intervenţii chirurgicale şi să-şi pună lucrurile la punct.

Cohen, în vârstă de 53 de ani, este singura persoană acuzată de o infracţiune în legătură cu plăţile făcute pentru a reduce la tăcere mai multe femei care au pretins că au avut relaţii cu Donald Trump.

Vezi şi

Politicianul american care promite că va vindeca cancerul dacă va ajunge preşedinte – VIDEO

Fostul vicepreşedinte al SUA, Joe Biden, susţine că, în cazul în care va ajunge preşedinte, …