Mike Pompeo şi Donald Trump / AP Photo/Andrew Harnik

Anunţul americanilor, făcut chiar în Rusia: Nu vom tolera intervenţiile Moscovei în alegerile din 2020!

Secretarul de Stat american, Mike Pompeo, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă comune cu ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, că Washingtonul nu va tolera intervenţia Rusiei în alegerile prezidenţiale din 2020, relatează Reuters, citat de Mediafax.

Pompeo a declarat la Soci că a fost destul de clar când i-a explicat lui Lavrov să nu se mai repete scenariul de la alegerile din 2016 când Washingtonul a acuzat Moscova că a intervenit în procesul electoral american.

Rusia a negat acuzaţiile de implicare în campania electorală din 2016.

De asemenea, Pompeo a declarat că i-a transmis Moscovei să elibereze navigatorii ucraineni reţinuţi după conflictul de anul trecut în care Rusia a acuzat faptul că două nave militare ucrainene ar fi pătruns ilegal în apele teritoriale ruseşi să colaboreze cu noul preşedinte al Ucrainei pentru a restabili pacea în estul ţării.

Pompeo a mai declarat că este timpul ca liderul venezuelean Nicolas Maduro, un aliat al Rusiei, ar trebui să îşi dea demisia.

Lavrov a declarat la rândul său că viitorul Venezuelei ar trebui să fie decis de poporul acestei ţări şi a catalogat presiunile SUA asupra regimului de la Caracas ca fiind nedemocratice.

Vezi şi

Condamnat la pedeapsa capitală pentru că şi-a ucis cei cinci copii

Un american în vârstă de 37 de ani a fost condamnat joi la pedeapsa capitală …