Rareș Bogdan: „Nu e în ţara aceasta om corect care să-şi dorească infractori la putere”

Nu e în ţara aceasta om corect care să-şi dorească infractori la putere. În democraţie, hoţii stau la puşcărie”, a declarat Rareș Bogdan la Digi24, întrebat despre referendumul pe Justiție promovat de președintele Klaus Iohannis.

Fostul jurnalist, care este „number one” pe lista PNL pentru alegerile europene, a apreciat că temele sunt foarte bine alese şi că este convins că românii vor veni la vot în număr uriaş.

„Referendumul ne arată că această ţară nu vrea să fie un rai al infractorilor, nu promovează hoţia, ne arată normalitatea dintr-o ţară care ţine la valorile europene”, a afirmat Rareş Bogdan, care se aşteaptă ca PSD şi ALDE să încerce să îşi oprească alegătorii de a vota la referendum.

Klaus Iohannis a transmis, în 4 aprilie, Parlamentului scrisoarea referitoare la cele două probleme de interes național care vor fi supuse consultării populare în cadrul referendumului ce va fi organizat pe data de 26 mai, împreună cu alegerile europarlamentare. Este vorba despre interzicerea amnistiei și grațierii pentru infracțiuni de corupție şi despre interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanțelor de urgență în domeniul infracțiunilor, pedepselor și al organizării judiciare, corelată cu dreptul altor autorități constituționale de a sesiza direct Curtea Constituțională cu privire la ordonanțe.

Vezi şi

Rovana Plumb, pe lista comisarilor europeni acceptaţi de președintele Ursula von der Leyen

Rovana Plumb apare pe lista propunerilor de comisari europeni din partea României, acceptaţi de preşedintele …