Donald Trump / AFP PHOTO, Bryan R. Smith

Autorităţile americane au spionat echipa de campanie a lui Donald Trump. Există indicii, susţine procurorul general

William Barr, secretar al Justiţiei şi procuror general al Statelor Unite, a declarat miercuri că este de părere că echipa de campanie a lui Donald Trump din timpul cursei prezidenţiale din 2016 a fost „spionată” de autorităţile americane, informează agenţia The Associated Press, preluat de Mediafax.

„Da, cred că au avut loc activităţi de spionaj. Întrebarea este dacă au fost întemeiate. Nu spun că nu a existat o supraveghere incorectă, dar verific asta”, a afirmat Barr în cursul unei audieri în Senat.

Oficialul nu a oferit mai multe detalii despre ce activităţi de spionaj ar fi avut loc, însă pare să facă referire la un mandat de supraveghere a unui asociat al lui Trump, obţinut de FBI.

„Cred că spionarea unei campanii politice este o treabă serioasă”, a adăugat Barr, precizând că nu are dovezi specifice că ar fi fost comisă o ilegalitate.

Barr, care a fost nominalizat de preşedintele Donald Trump, a explicat că analizează acţiunile Departamentului de Justiţie de la Washington în cursul anchetei privind presupuse contacte între apropiaţi ai lui Trump şi oficiali ruşi.

Comentariile procurorului general dau un impuls acuzaţilor lui Trump care a afirmat miercuri că ancheta lui Robert Mueller privind presupuse ingerinţe ruse reprezintă o „tentativă de lovitură de stat”.

Autorităţile americane au comunicat în repetate rânduri că activităţile de spionaj au vizat agenţi ruşi şi nu echipa de campanie a lui Trump.

Luna trecută, William Barr a afirmat într-un rezumat al anchetei Mueller că echipa coordonată de procurorul special Robert Mueller nu a găsit nicio dovadă că ar fi existat acţiuni de coordonare între echipa de campanie a lui Donald Trump şi Rusia.

Vezi şi

Cel mai mare protest de la căderea comunismului. 250.000 de cehi au cerut în stradă demisia premierului Babis

Aproximativ un sfert de milion de cetăţeni cehi au protestat duminică la Praga pentru a …