Surpriză! Leonardo da Vinci ar fi pictat-o pe Mona Lisa nud – FOTO

Muzeul Louvre susţine că marele pictor renascentist ar putea fi autorul unei schiţe cunoscută drept „Monna Vanna”, cu toate că persoana din pictură ar putea să nu fie femeie, transmite The Guardian, citat de Mediafax.

Experţii de artă sunt de părere că au rezolvat o ghicitoare veche de mulţi ani. Până acum, nu se ştia dacă o pictură nud a unei femei, similară cu Mona Lisa ar putea fi opera lui Leonardo da Vinci.

În urma unor teste, o echipă de experţi de la Centrul pentru Cercetare şi Restaurare al Muzeelor din Franţa declară că pictura în cărbune, cunoscută drept „Monna Vanna” sau „Nudul lui Mona Lisa” a fost creată în studioul lui Leonardo da Vinci şi ar putea fi chiar opera maestrului.

Iniţial, s-a crezut că tabloul a fost făcut de studenţii pictorului. Experţii de la centru sunt de părere că opera a fost creată de un artist stângaci, această teorie susţinând ideea că da Vinci este autorul.

De asemenea, aceştia au găsit şi alte elemente folosite de pictor, precum tehnica „sfumato”, un proces de estompare a tranziţiilor de culoare, fapt care duce la concluzia că tabloul nu este o copie a unui alt tablou. În plus, tabloul prezintă elemente nepotrivite unei femei, precum caracteristici masculine.

Unii experţi susţin că elementele masculine atribuite femeii din tablou sprijină convingeri mai vechi despre posibilitatea ca da Vinci să fi fost homosexual.

În luna iunie, „Monna Vanna” va fi piesa centrală a unei expoziţii de artă de la Muzeul Condé din Chantilly, nordul Franţei, aceasta comemorând aniversarea de 500 de ani de la moartea lui da Vinci.

Vezi şi

Donald Trump îşi anulează întrevederea cu premierul danez pentru că nu a fost de acord să vândă Groenlanda!

Preşedintele american Donald Trump a anunţat marţi că şi-a amânat întrevederea cu Mette Frederiksen prevăzută …