foto THE CANADIAN PRESS/Adrian Wyld

SCANDAL politic în Canada: Justin Trudeau refuză să demisioneze din funcţia de premier

Premierul canadian Justin Trudeau refuză să demisioneze în urma unui scandal care implică administraţia sa, spunând că el şi echipa sa au acţionat întotdeauna conform legii, iar canadienii vor avea posibilitatea de a-şi exprima opţiunile la alegerile federale din octombrie, relatează The Guardian, preluat de Mediafax.

Comentariile acestuia au apărut după ce fostul ministru de Justiţie şi procuror general Jody Wilson-Raybould a denunţat anumite încercări „consistente, susţinute şi inadecvate” din partea oficialilor de rang înalt, apropiaţi de premier. Aceştia ar fi încercat să o convingă să renunţe la acuzaţiile împotriva unei companii de construcţii canadiene acuzată de corupţie.

În cadrul unei declaraţii în faţa Comisiei de Justiţie, Wilson-Raybould a spus că presiunea exercitată asupra ei au inclus ”ameninţări mascate”, dacă nu este de acord.

”Am întâmpinat încercări consistente şi susţinute din partea multor persoane din interiorul guvernului de a interfera politic în exercitarea actului de justiţie în rolul meu de procuror general al Canadei într-un mos inadecvat”, a declarat aceasta în declaraţia de deschidere.

Vezi şi

Preşedintele Iranului respinge ideea unui dialog cu SUA şi face apel la „rezistenţă”

Preşedintele iranian Hassan Rouhani a declarat marţi că preferă diplomaţia, însă situaţia prezentă nu este …