Nancy Pelosi / foto fortune.com

Nancy Pelosi, realeasă în fruntea Camerei Reprezentanţilor în Congresul SUA

Nancy Pelosi a fost realeasă joi în funcţia de preşedinte al Camerei Reprezentanţilor din Congresul Statelor Unite, după ce Partidul Democrat a preluat majoritatea în Cameră în urma alegerilor din 6 noiembrie, relatează CNN, citat de Mediafax.

Funcţia obţinută de liderul democrat, în vârstă de 78 de ani, este considerată a treia cea mai importantă din Statele Unite.

„Sunt mândră să fiu o femeie-preşedinte al Camerei Reprezentanţilor în Congres, la 100 de ani de la momentul în care femeile au obţinut dreptul de a vota. Avem privilegiul de a lucra cu 100 de femei care fac parte acum din Congres – cel mai ridicat număr din istorie”, a declarat Pelosi.

Nancy Pelosi a mai deţinut această funcţie în perioada 2007-2011. Democrata a fost aleasă cu o majoritate de 220 de voturi, în timp ce contra-candidatul acesteia, republicanul Kevin McCarthy, a obţinut 192 de voturi.

Victoria lui Pelosi a venit în contextul în care Guvernul Statelor Unite se confruntă cu un blocaj parţial, din cauza unei dispute privind finanţarea zidului de la frontiera cu Mexicul. Pelosi a transmis că doreşte ca blocajul să se încheie, dar nu va susţine finanţarea zidului.

La câteva ore, Camera Reprezentanţilor din SUA a votat legi pentru a pune capăt blocajul administraţiei

Democraţii din Camera Reprezentanţilor din Congresul Statelor Unite au votat un pachet de legi pentru a pune capăt blocajului din administraţiei americane, fără a asigura finanţarea zidului de la graniţa cu Mexic, relatează site-ul agenţiei Dpa.

La câteva ore după ce Nancy Pelosi a fost realeasă joi în funcţia de preşedinte al Camerei Reprezentanţilor din Congresul Statelor Unite, Camera a trecut şase legi privind finanţarea Guvernului american pentru 2019 şi o lege suplimentară privind finanţarea Departamentului de Securitate Naţională.

Legile au foarte puţine şanse de a trece de Senat, unde Partidul Republican, care îl susţine pe preşedintele Donald Trump, deţine majoritatea.

Legislaţia a fost votată după 13 zile în care Guvernul Statelor Unite s-a confruntat cu un blocaj parţial, din cauza unei dispute privind finanţarea zidului de la frontiera cu Mexicul.

Casa Albă a informat joi că mai mulţi consilieri al lui Trump l-au sfătuit pe acesta să respingă pachetul de legi al democraţilor deoarece oferă „finanţări necesare pentru programe inutile în timp ce ignoră nevoile urgente în securitatea frontierei”.

Nancy Pelosi a anunţat că Donald Trump se va întâlni cu reprezentanţii democraţi din Congres vineri.

Aceasta a mai deţinut această funcţie în perioada 2007-2011. Liderul de la Casa Albă a felicitat-o pe aceasta pentru victoria obţinută.

„Sper să lucrăm împreună pentru a rezolva cât mai multe lucruri. Consider că o să funcţioneze. O să fie puţin mai diferit faţă de cum cred mulţi oameni”, a declarat Trump.

Vezi şi

Robbie Williams nu a putut să iasă din casă timp de trei ani. Care este motivul – VIDEO

Cântăreţul Robbie Williams n-a putut să iasă din casă timp de trei ani din cauza …