Nancy Pelosi / foto fortune.com

Nancy Pelosi, realeasă în fruntea Camerei Reprezentanţilor în Congresul SUA

Nancy Pelosi a fost realeasă joi în funcţia de preşedinte al Camerei Reprezentanţilor din Congresul Statelor Unite, după ce Partidul Democrat a preluat majoritatea în Cameră în urma alegerilor din 6 noiembrie, relatează CNN, citat de Mediafax.

Funcţia obţinută de liderul democrat, în vârstă de 78 de ani, este considerată a treia cea mai importantă din Statele Unite.

„Sunt mândră să fiu o femeie-preşedinte al Camerei Reprezentanţilor în Congres, la 100 de ani de la momentul în care femeile au obţinut dreptul de a vota. Avem privilegiul de a lucra cu 100 de femei care fac parte acum din Congres – cel mai ridicat număr din istorie”, a declarat Pelosi.

Nancy Pelosi a mai deţinut această funcţie în perioada 2007-2011. Democrata a fost aleasă cu o majoritate de 220 de voturi, în timp ce contra-candidatul acesteia, republicanul Kevin McCarthy, a obţinut 192 de voturi.

Victoria lui Pelosi a venit în contextul în care Guvernul Statelor Unite se confruntă cu un blocaj parţial, din cauza unei dispute privind finanţarea zidului de la frontiera cu Mexicul. Pelosi a transmis că doreşte ca blocajul să se încheie, dar nu va susţine finanţarea zidului.

La câteva ore, Camera Reprezentanţilor din SUA a votat legi pentru a pune capăt blocajul administraţiei

Democraţii din Camera Reprezentanţilor din Congresul Statelor Unite au votat un pachet de legi pentru a pune capăt blocajului din administraţiei americane, fără a asigura finanţarea zidului de la graniţa cu Mexic, relatează site-ul agenţiei Dpa.

La câteva ore după ce Nancy Pelosi a fost realeasă joi în funcţia de preşedinte al Camerei Reprezentanţilor din Congresul Statelor Unite, Camera a trecut şase legi privind finanţarea Guvernului american pentru 2019 şi o lege suplimentară privind finanţarea Departamentului de Securitate Naţională.

Legile au foarte puţine şanse de a trece de Senat, unde Partidul Republican, care îl susţine pe preşedintele Donald Trump, deţine majoritatea.

Legislaţia a fost votată după 13 zile în care Guvernul Statelor Unite s-a confruntat cu un blocaj parţial, din cauza unei dispute privind finanţarea zidului de la frontiera cu Mexicul.

Casa Albă a informat joi că mai mulţi consilieri al lui Trump l-au sfătuit pe acesta să respingă pachetul de legi al democraţilor deoarece oferă „finanţări necesare pentru programe inutile în timp ce ignoră nevoile urgente în securitatea frontierei”.

Nancy Pelosi a anunţat că Donald Trump se va întâlni cu reprezentanţii democraţi din Congres vineri.

Aceasta a mai deţinut această funcţie în perioada 2007-2011. Liderul de la Casa Albă a felicitat-o pe aceasta pentru victoria obţinută.

„Sper să lucrăm împreună pentru a rezolva cât mai multe lucruri. Consider că o să funcţioneze. O să fie puţin mai diferit faţă de cum cred mulţi oameni”, a declarat Trump.

Vezi şi

Două avioane cu 100 de militari ruşi la bord au aterizat pe un aeroport din Venezuela

Două avioane ale forţelor aeriene ruseşti în care se aflau un oficial rus din domeniul …