Lider AfD, rănit grav în Germania. Atactul a fost „motivat politic”, anunţă poliţia

Frank Magnitz, parlamentar şi lider al organizaţiei din Bremen a formaţiunii populiste AfD (extremă-dreapta), a fost rănit grav în urma unui atac despre care se crede că a fost „motivat politic”, a anunţat Poliţia germană, potrivit site-ului de ştiri The Local, citat de Mediafax.

Politicianul a fost agresat luni după-amiază în centrul oraşului Bremen, în faţa Theater am Goetheplatz, principalul teatru din oraş. „Având în vedere activitatea victimei, credem că acest incident este un act motivat politic”, a transmis Poliţia.

Potrivit AfD Bremen, care a prezentat imagini cu rănile suferite de politician, Magnitz a fost bătut de trei bărbaţi mascaţi. „L-au lovit cu o bucată de lemn până şi-a pierdut cunoştinţa şi apoi l-au lovit şi când era la pământ”, se afirmă în comunicatul formaţiunii, precizând că un muncitor în construcţii a intervenit pentru a opri atacul.

„Astăzi este o zi neagră pentru democraţia din Germania”, a mai comunicat AfD.

Atacul a fost condamnat de mai mulţi politicieni şi jurnalişti, inclusiv europarlamentarul Cem Özdemir din partea Partidului Verzilor (centru-stânga).

„Nu există nicio justificare pentru violenţă, chiar şi împotriva AfD”, a afirmat Cem Özdemir.

Vezi şi

Promisiunile Ursulei von der Leyen în fața Parlamentului European: acţiune climatică, egalitate de gen, taxarea giganţilor IT şi un nou pact pe migraţie – VIDEO

Ursula von der Leyen a promis marţi, în Parlamentul European, stabilirea unor obiective mai ambiţioase …