Lider AfD, rănit grav în Germania. Atactul a fost „motivat politic”, anunţă poliţia

Frank Magnitz, parlamentar şi lider al organizaţiei din Bremen a formaţiunii populiste AfD (extremă-dreapta), a fost rănit grav în urma unui atac despre care se crede că a fost „motivat politic”, a anunţat Poliţia germană, potrivit site-ului de ştiri The Local, citat de Mediafax.

Politicianul a fost agresat luni după-amiază în centrul oraşului Bremen, în faţa Theater am Goetheplatz, principalul teatru din oraş. „Având în vedere activitatea victimei, credem că acest incident este un act motivat politic”, a transmis Poliţia.

Potrivit AfD Bremen, care a prezentat imagini cu rănile suferite de politician, Magnitz a fost bătut de trei bărbaţi mascaţi. „L-au lovit cu o bucată de lemn până şi-a pierdut cunoştinţa şi apoi l-au lovit şi când era la pământ”, se afirmă în comunicatul formaţiunii, precizând că un muncitor în construcţii a intervenit pentru a opri atacul.

„Astăzi este o zi neagră pentru democraţia din Germania”, a mai comunicat AfD.

Atacul a fost condamnat de mai mulţi politicieni şi jurnalişti, inclusiv europarlamentarul Cem Özdemir din partea Partidului Verzilor (centru-stânga).

„Nu există nicio justificare pentru violenţă, chiar şi împotriva AfD”, a afirmat Cem Özdemir.

Vezi şi

Două avioane cu 100 de militari ruşi la bord au aterizat pe un aeroport din Venezuela

Două avioane ale forţelor aeriene ruseşti în care se aflau un oficial rus din domeniul …