Donald Trump / foto Hepta

Donald Trump: Aş putea fi cea mai populară persoană din Europa, dar nu-mi pasă de Europa

Preşedintele SUA, Donald Trump, susţine că ar putea deveni „cea mai populară persoană din Europa” şi ar putea „candida pentru orice funcţie” în Europa, dacă ar dori acest lucru, adăugând însă că nu-i pasă de Europa, informează postul Deutsche Welle, preluat de Mediafax.

„Nu ar trebui să fiu popular în Europa. Dacă aş fi popular în Europa, (înseamnă că) nu mi-aş face treaba”, a declarat preşedintele american, după ce a fost criticat de senatorul republican Mitt Romney în legătură cu impopularitatea sa în Europa.

„În 2016, într-un sondaj Pew Research Centre, 84% din oamenii din Germana, Marea Britanie, Franţa, Canada şi Suedia considerau că preşedintele american va «face ceea ce trebuie în privinţa relaţiilor internaţionale»”, a scris Romney, adăugând: „Un an mai târziu, acest număr a scăzut la 16%”.

Trump a afirmat însă că a fost ales preşedinte de contribuabilii americani, nu de europeni.

„Nu sunt ales de europeni, sunt ales de americani – de contribuabilii americani”, a declarat liderul de la Casa Albă, adăugând că „relaţia cu liderii Europei este foarte bună”.

Mai mulţi lideri europeni, inclusiv cancelarul german Angela Merkel şi preşedintele francez Emmanuel Macron, au avut dispute cu Trump pe teme precum imigraţie, comerţ sau schimbări climatice.

Vezi şi

Robbie Williams nu a putut să iasă din casă timp de trei ani. Care este motivul – VIDEO

Cântăreţul Robbie Williams n-a putut să iasă din casă timp de trei ani din cauza …