Destinaţii turistice inedite: Patru formaţiuni stâncoase care îţi taie respiraţia – FOTO

Monoliţii, formaţiuni geologice măreţe, cu o privelişte care îţi taie respiraţia, sunt adesea locuri de pelerinaj, de cult sau pur şi simplu de care te minunezi, potrivit tourotopia.com, citat de Mediafax.

1. Stânca Gibraltarului, Gibraltar

Se ridică deasupra nivelului mării la 426 de metri, iar odinioară era considerat una dintre coloanele lui Hercule, despre care vechii greci credeau că marcau graniţele lumii cunoscute. Astăzi este teritoriu britanic şi casă pentru aproximativ 250 de macaci.

2. Uluru, Australia

Venerat de populaţia Anungu, Uluru este poate cel mai celebru monolit din lume. Format dintr-un nisip special, îşi schimbă culoarea de-a lungul zilei, în funcţie de lumină. The Rock (Stânca), aşa cum o numesc localnicii, este mai spectaculoasă la răsărit şi apus, când pare că străluceşte.

3. Stânca Pulpit, Norvegia

Din granit, cu o înălţime de 604 metri, situat în Lysefjord, monolitul îşi datorează forma expansiunii gheţurilor de acum circa 10.000 de ani şi este unul dintre cele mai populare obiective turistice din Norvegia. Oferă o spectaculoasă panoramă asupra fiordurilor.

4. Cuernos del Paine, Chile

Este un nume colectiv dat unor stânci din granit situate în Parcul naţional Torres del Paine. Localizate în mijlocul parcului, sunt cea mai populară rută de plimbare, la o înălţime de circa 2.000 de metri.

Vezi şi

Politicianul american care promite că va vindeca cancerul dacă va ajunge preşedinte – VIDEO

Fostul vicepreşedinte al SUA, Joe Biden, susţine că, în cazul în care va ajunge preşedinte, …