Acasă / Sănătate / Alimentele pe care NU trebuie să le mai consumi dacă ai trecut de 40 de ani

Alimentele pe care NU trebuie să le mai consumi dacă ai trecut de 40 de ani

Un meniu constituit din alimente nesănătoase are efecte din ce în ce mai nocive pe măsură ce înaintezi în vârstă. Descoperă ce trebuie să elimini din dietă pentru a fi mereu sănătos.

1. Supă la conservă

Probabil că nu te-ai gândit că nu este benefică, dar majoritatea alimentelor la conservă conțin un exces de sodiu. „Un consum ridicat de sodiu după vârsta de 40 de ani favorizează hipertensiunea arterială și crește riscul de osteoporoză”, potrivit dr. Erin Palinski. În plus, pe măsură ce trece timpul ești mai predispus la balonare și retenția de apă. Este mai bine să prepari chiar tu o supă rapidă de legume, să o porționezi în recipiente etanșe și să congelezi porțiile pentru a le putea savura toată săptămâna.

2. Hot dog

Este momentul să uiți de hot dog, bacon, salam și alte tipuri de carne procesată, scrie eva.ro. „Aceste produse conțin mult sodiu, grăsimi saturate, nitrați și nitriți, cu un efect nociv asupra sănătății. Cresc riscul de diabet și cancer de stomac, așa că ar fi bine să le înlocuiești cu friptură la grătar”, recomandă dr. Palinski.

3. Pui prăjit

În momentul în care carnea este gătită la temperaturi foarte ridicate, sunt eliberați compuși cancerigeni. În cadrul studiilor de specialitate s-a constatat că un consum frecvent de carne prăjită crește riscul de cancer de pancreas, de colon și de prostată. Nu consuma prăjeli decât o dată sau de două ori pe săptămână și marinează carnea înainte pentru a reduce producția de compuși cancerigeni.

Vezi şi

Top alimente care ţin de foame, dar nici nu îngraşă

Dacă intri la regim şi nu prea ştii ce să mănânci ca să te simţi …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.