mos craciun

Santa Claus vs GDPR. Scrisorile pentru Moş Crăciun, afectate de noul regulament privind protecția datelor – VIDEO

Oficialii oraşului german Roth au anunţat că le vor interzice copiilor să mai pună scrisori pentru Moş Crăciun sub bradul special amenajat în localitate – o tradiţie veche de mulţi ani -, pentru că ar încălca prevederile legislative privind protecţia datelor din Uniunea Europeană, potrivit Euronews, citat de Mediafax.

Cu toate că reprezentanţii localităţii din inima Bavariei s-au arătat destul de reticenţi şi caută soluţii alternative pentru modul în care copiii din oraş pot primi cadourile prin intermediul municipalităţii, o purtătoare de cuvânt din partea Comisiei Europene a declarat pentru secţiunea Brussels Playbook a site-ului Politico Bruxelles că nu este nicio problemă.

„Moş Crăciun ar trebui să aibă adresa familiei ca să aducă darurile cerute în scrisoare, desigur, adresă oferită cu consimţământul părinţilor, în cazul minorilor”, a spus aceasta.

„Regulile privind adresele private există de decenii bune, iar legislaţia care are în vedere protecţia datelor nu a schimbat această situaţie”, a mai comentat reprezentanta Comisiei Europene, citată de Euronews.

Vezi și

Sindicaliștii de la Aeroportul Cluj contestă reforma anunțată de Guvern: „Va aduce grave perturbări în activitatea aeroporturilor din România”

Sindicatul Independent al Aeroportului Internaţional „Avram Iancu” Cluj, organizaţie membră a Federaţiei Sindicatelor Aeroportuare din …