Donald Trump amenință va închide complet frontiera cu Mexicul. Militarii, autorizaţi să folosească forţa letală

Preşedintele SUA, Donald Trump, a avertizat joi, de Ziua Recunoştinţei, că ar putea lua decizia să închidă complet frontiera Statelor Unite cu Mexicul în cazul în care Washingtonul ajunge la concluzia că autorităţile mexicane au pierdut „controlul” asupra părţii lor de graniţă.

Totodată, Trump a declarat că a autorizat militarii trimişi la frontieră să folosească forţa letală împotriva imigranţilor, „dacă este nevoie”, relatează agenţia The Associated Press, citată de Mediafax.

Liderul de la Casa Albă a afirmat că dacă oficialii americani „văd că (situaţia) este incontrolabilă, dacă observăm că se ajunge la nivelul la care vom pierde controlul sau dacă oamenii noştri încep să fie răniţi, vom închide intrarea în ţară pentru o perioadă de timp, până când aducem lucrurile sub control”. Trump a precizat că „întreaga frontieră” ar putea fi închisă.

De asemenea, preşedintele SUA a afirmat despre un convoi de aproximativ 4.000 de imigranţi din America Centrală că „aceştia nu sunt oameni normali, inocenţi”.

„Aceştia sunt oameni cu care tu vorbeşti şi ei declanşează o bătaie”, a adăugat liderul de la Casa Albă.

Anterior, Trump, a distribuit pe pagina sa de Twitter un videoclip în care se susţine că în grupul de imigranţi care încearcă să intre în SUA se numără numeroşi criminali.

Aproximativ 30 de imigranţi din acest grup au fost arestaţi în ultima săptămână în oraşul mexican Tijuana, pentru consum de băuturi alcoolice, posesie de droguri, tulburarea ordinii publice ori opunere de rezistenţă faţă de forţele de ordine. Cei mai mulţi imigranţi susţin că acţiunile câtorva pătează imaginea celor circa 4.000 de imigranţi care au traversat Mexicul pentru a ajunge la frontiera cu SUA.

Imigranţii, originari din Honduras, Guatemala şi El Salvador, susţin că vor să se refugieze în Statele Unite din cauza persecuţiilor, sărăcie şi violenţelor cu care se confruntă în ţările natale.

Aceştia au ales să se deplaseze în grupuri mari pentru a se putea proteja mai bine de organizaţiile de crimă organizată din Mexic. Sute de imigranţi au dispărut în ultimii ani în statul Veracruz, fiind răpiţi pentru recompense.

Vezi şi

Theresa May şi-a anunţat în lacrimi demisia: „Regret foarte mult că nu am reuşit să realizez Brexit”

Theresa May a anunţat, vineri dimineaţă, că va demisiona din funcţiile de lider al Partidului …