Analiză Axios.com: Rezultatul alegerilor parlamentar arată o Americă divizată

Rezultatul scrutinului legislativ reflectă amplificarea clivajelor în societatea americană, comentează site-ul de ştiri Axios.com, preluat de Mediafax, observând că, în pofida pierderii controlului republican asupra Camerei Reprezentanţilor, preşedintele Donald Trump va prezenta situaţia ca fiind o victorie.

„Scrutinul parlamentar parţial a produs un Congres divizat, emblematic pentru o Americă divizată, în care clivajele se accentuează, indicând că urmează ani mai dificili. Rezultatul clar: două partide cu baze electorale şi filosofii total diferite se îndepărtează unul de celălalt, iar disensiunile se vor amplifica înaintea scrutinului prezidenţial şi parlamentar din 2020”, observă Axios.com.

„Strategia Partidului Democrat de a se adresa femeilor, minorităţilor şi tinerilor a dat rezultate, prin obţinerea majorităţii în Camera Reprezentanţilor. (…) Strategia republicanilor de a se adresa bărbaţilor, persoanelor albe şi alegătorilor din zone rurale a produs o majoritate mai largă în Senatul SUA”, subliniază Axios.com.

„Chiar dacă preşedintele Donald Trump a pierdut controlul asupra Camerei Reprezentanţilor, el a contribuit la victoria republicanilor în Senat. (…) Este de aşteptat ca Donald Trump să se comporte ca şi cum ar fi câştigat scrutinul, deşi se va confrunta cu doi ani înşelători, în contextul problemelor din Congres şi înaintea alegerilor prezidenţiale din 2020”, notează Axios.com.

Vezi şi

Confesiunile unei stewardese de lux. Ce se petrece la bordul avioanelor cu care zboară milionarii

Stewardesa Kimberly Benton lucrează în industria aviatică de aproape nouă ani şi spune că pasiunea …