Acasă / Politică & Diplomaţie / Alegeri în SUA | Rezultate parţiale: Republicanii au pierdut majoritatea în Camera Reprezentanţilor

Alegeri în SUA | Rezultate parţiale: Republicanii au pierdut majoritatea în Camera Reprezentanţilor

Preşedintele SUA, Donald Trump, a felicitat-o pe Nancy Pelosi, liderul opoziţiei din Camera Reprezentanţilor, în condiţiile în care rezultatele parţiale indică o probabilă majoritate democrată în această cameră, a anunţat Drew Hammill, adjunctul şefului de cabinet al lui Pelosi, potrivit Mediafax.

Hammill a mai precizat pe Twitter că preşedintele a salutat apelul la bipartizanat lansat de Pelosi în discursul ei.

Preşedintele Donald Trump a afirmat, luni seară, că scrutinul legislativ parţial care se va derula marţi este „un referendum” privind politicile sale, avertizând că o victorie a Partidului Democrat (de opoziţie) ar afecta proiectele prezidenţiale.

„Chiar dacă nu sunt pe buletinul de vot, într-un anumit fel sunt pe buletinul de vot”, a declarat Donald Trump în cursul unui eveniment electoral. „Presa consideră scrutinul un referendum privind persoana mea şi privind mişcarea” politică republicană, a adăugat liderul de la Casa Albă. Donald Trump a îndemnat simpatizanţii republicani să meargă la vot, avertizând că o victorie a Partidului Democrat (centru-stânga, de opoziţie) în vreuna dintre Camerele Congresului va afecta politicile sale. „Este o situaţie fragilă”, a spus Donald Trump.

Vezi şi

Jaf ca-n filme la o bancă din Paris: Hoţii au spart 30 de seifuri şi au reuşit să fugă

Mai mulţi indivizi au jefuit marţi la Paris o bancă din cartierul de lux Champs …