Acasă / Politică & Diplomaţie / BREAKING NEWS | Angela Merkel, anunț care zguduie politica germană: Nu mai candidez la şefia CDU!

BREAKING NEWS | Angela Merkel, anunț care zguduie politica germană: Nu mai candidez la şefia CDU!

Cancelarul german Angela Merkel a anunţat luni că nu va mai candida la preşedinţia formaţiunii Uniunea Creştin-Democrată (CDU), alegerile interne pentru un nou lider urmând să aibă loc pe data de 8 decembrie, relatează presa germană, citată de Mediafax.

Anunţul a fost făcut de către cancelarul german în cadrul unei şedinţe de partid, au declarat mai multe surse din cadrul CDU.

Pasul făcut de cancelar este neaşteptat, având în vedere faptul că Merkel a declarat în mai multe rânduri că „poziţia de cancelar şi de lider de partid sunt absolut legate”.

Cel mai probail decizia lui Merkel are legătură cu rezultatul dezamăgitor înregistrat de CDU la scrutinul regional din landul Hessa.

Angela Merkel a preluat funcţia de preşedinte al CDU în anul 2000, devenind unul dintre cei mai longevivi lideri ai formaţiunii.

Conform informaţiilor apărute în presă, Angela Merkel doreşte să îşi păstreze funcţia de cancelar, pe care o ocupă din anul 2005.

După retragerea cancelarului, fostul lider al grupului parlamentar comun CDU/CSU, Friedrich Merz, şi-a anunţat intenţia de a candida pentru preşedinţia CDU. Acesta a declarat că a fost susţinut să ia această decizie de către mai mulţi membrii ai partidului.

Vezi şi

Joe Perry, chitaristul formaţiei Aerosmith a ajuns la spital după un concert

Chitaristul formaţiei americane de muzică rock Aerosmith, Joe Perry, a fost spitalizat de urgenţă, sâmbătă, …