Pălăria purtată de Harrison Ford în filmul Indiana Jones, vândută la licitaţie cu o sumă colosală

Aproape 400.000 de lire s-a plătit pentru pălăria purtată de Indiana Jones (Harrison Ford) care a făcut parte dintre cele 600 de piese şi costume de scenă din filme cult, vândute joi seară la o licitaţie desfăşurată la Londra, care a depăşit amplu estimările experţilor, relatează AFP, preluat de Agerpres.

Însă piesa vedetă a lotului, vesta purtată de personajul Han Solo, interpretat de Harrison Ford în episodul V al seriei Star Wars, ‘Imperiul Contraatacă’ (The Empire Strikes Back) nu a avut totuşi succesul scontat: preţul maxim de licitaţie de 450.000 de lire (507.000 de euro), s-a situat sub preţul de rezervă (sau preţ de siguranţă) de 500.000 de lire.

„Preţul de rezervă este fixat în funcţie de vânzarea altor accesorii Star Wars, a rarităţii articolului, a popularităţii filmului şi a utilizării acestui obiect în film”, a informat compania Prop Store, care a organizat evenimentul. Compania a precizat că ofertele cele mai ridicate au fost formulate la închiderea licitaţiei, lăsând să se înţeleagă că vesta va fi totuşi vândută.

Pălăria fedora purtată de Harrison Ford în Indiana Jones and the Raiders of the Lost Ark a fost adjudecată cu 393.600 de lire (443.000 de euro), depăşind amplu preţul estimat de 300.000 de lire.

Creaţia pălărierului italian Borsalino permite companiei Prop Store să stabilească un nou record. Până acum recordul era deţinut de motocicleta care a apărut în numeroase filme din seria ‘Batman’ şi adjudecată cu 300.000 de lire (333.000 de euro) la o licitaţie precedentă.

Prop Store organizează în fiecare an licitaţii de obiecte utilizate la turnările unor filme. Compania estimează să atingă un nou record de vânzări de 3,5 milioane de lire (3,9 milioane de euro), pentru ediţia din 2018.

Sabia laser a lui Anakin Skywalker, sau a lui Darth Vader, personaj central din saga Star Wars, a fost adjudecată vara aceasta cu 110.000 de lire (124.000 de euro).

Hoverboard-ul lui Marty Mcfly, interpretat de Michael J. Fox în ‘Back to the Future’, a atins suma de 30.000 de lire (34.000 de euro). În schimb, o replică în mărime naturală a maşinii DeLorean, concepută de personajul Doc.Brown pentru a călători în timp, nu şi-a găsit cumpărător.

Vezi şi

Iran racheta Shabab Ali Khamenei

ANALIZĂ Financial Times | Opţiunile SUA în conflictul cu Iranul: raiduri aeriene, atacuri cibernetice, sancţiuni economice

Preşedintele SUA, Donald Trump, nu este interesat de repetarea intervenţiei militare din Irak în criza …