Acasă / Focus / Locuitorii din capitala Vietnamului, rugați să nu mai mănânce câini şi pisici

Locuitorii din capitala Vietnamului, rugați să nu mai mănânce câini şi pisici

Edilii din Hanoi le-au cerut marţi locuitorilor să înceteze să mai mănânce câini şi pisici, informează DPA, citat de Agerpres.

Consumul cărnii acestor animale ajută la răspândirea unor boli infecţioase, precum rabia, şi ofensează turiştii din ţările în care mâncatul acestor animale este tabu, a avertizat biroul viceprimarului.

În capitala Vietnamului trăiesc 493.000 de câini şi pisici, dintre care 87,5% sunt ţinute ca animale de companie, iar restul sunt folosite pentru „alte” scopuri”, şi anume pentru carnea lor, potrivit statisticilor municipale.

Carnea de câine şi de pisică este considerată o delicatesă de către unii vietnamezi, însă în ultimul timp, unii dintre aceştia au renunţat la ea, pe măsură ce animalele de companie au devenit din ce în ce mai populare în rândul clasei de mijloc, în creştere în Vietnam.

„Sacrificarea şi consumul cărnii de câine şi de pisică a creat obiecţii printre turiştii şi vizitatori internaţionali care trăiesc în Hanoi, afectând imaginea unui capitale civilizate”, se indică într-o directivă a viceprimarului din Hanoi, Nguyen Van Suu.

Trei persoane au murit anul acesta de rabie, posibil transmisă prin intermediul cărnii, a adăugat oficialul.

Vezi şi

Donald Trump a sugerat Spaniei să construiască un zid în… Sahara pentru a opri imigranţii

Preşedintele american Donald Trump i-a sugerat Guvernului Spaniei să construiască un zid în zona Saharei …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.