Donald Trump a sugerat Spaniei să construiască un zid în… Sahara pentru a opri imigranţii

Preşedintele american Donald Trump i-a sugerat Guvernului Spaniei să construiască un zid în zona Saharei pentru a opri valul de imigranţi care ajung în Europa, a declarat ministrul spaniol de Externe, Josep Borrell, relatează The Guardian şi EUObserver.com, citați de Mediafax.

Potrivit lui Josep Borrel, preşedintele american a respins argumentul diplomaţilor spanioli care au subliniat faptul că teritoriul Saharei se întinde pe aproximativ 3.000 de mile (aproximativ 4.828 de kilometri), afirmând că „graniţa cu Saraha nu poate fi mai mare decât graniţa SUA cu Mexic”.

Afirmaţiile lui Borrell au fost făcute în timpului unui eveniment desfăşurat săptămâna aceasta la Madrid şi relatate în presa spaniolă.

„Putem confirma că ministrul a spus aceste lucruri, dar nu vom comenta declaraţiile ministrului”, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe.

Donald Trump ar fi putut face această sugestie în timpul vizitei lui Borrell, care i-a acompaniat pe regele Felipe al VI-lea şi pe regina Letizia la Casa Albă în luna iunie.

Vezi și

Kremlinul reproșează Republicii Moldova că devine „tot mai neprietenoasă faţă de Rusia”

Republica Moldova devine o ţară tot mai neprietenoasă faţă de Rusia, a remarcat vineri Kremlinul, …