Cutremur în Indonezia. Mii de clădiri avariate, 142 de morţi şi peste 200 de răniţi

Cel puţin 142 de persoane au murit, iar alte câteva sute au fost rănite, în urma cutremurului puternic produs duminică în zona insulei Lombok din Indonezia, a anunţat un oficial local, însă aceast noi bilanţ nu a fost confirmat în mod oficial, informează agenţia Dpa, citată de Mediafax.

Sutopo Nugroho, purtătorul de cuvânt al agenţiei indoneziene pentru situaţii de urgenţă, a declarat că nu poate să confirme această cifră, reiterând că bilanţul preliminar oficial este de 91 de morţi, însă este de aşteptat ca numărul să crească.

Magnitudinea seismului a fost revizuită de Institutul American de Geofizică (USGS), de la 7 grade la 6,9 grade.

Agenţia Indoneziană pentru Meteorologie, Climatologie şi Geofizică (BMKG) a anunţat că după cutremurul de dumică au fost înregistrate peste 120 de replici, inclusiv câtea de peste 5 grade pe scara Richter.

Mii de clădiri au fost avariate, astfel că un număr mare de persoane au fost nevoite să-şi părăsească locuinţele, a anunţat luni Sutopo Nugroho, purtătorul de cuvânt al agenţiei indoneziene pentru situaţii de urgenţă.

Sutopo Nugroho a precizat că bilanţul seismului ar putea să crească în condiţiile în care echipele de salvare şi căutare nu au ajuns încă în toate zonele afect

Oficialul a mai comunicat că printre cele 91 de persoane decedate nu se numără niciun cetăţean străin.

TWITTER: Aceşti oameni rămân să se roage în Masjid, în timp ce se produce cutremurul. A hotărât să rămână nemişcat şi continuă să se roage. Cereţi lui Dumnezeu să binecuvânteze

Locul unde s-a produs seismul de 7.0 magnitudine

Vezi şi

România, lovită de un cutremur PUTERNIC. Câte grade a avut seismul

Marţi, ora 00:30, în România s-a produs un cutremur de adâncime. „Păstraţi-vă calmul, deoarece pot …

loading...