Acasă / Politică & Diplomaţie / Angela Merkel salută propunerile Guvernului Theresa May privind Brexit

Angela Merkel salută propunerile Guvernului Theresa May privind Brexit

Cancelarul german Angela Merkel a salutat propunerea premierului britanic Theresa May privind ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, menţionând că există progres în negocierile între Londra şi Bruxelles, relatează site-ul Politico.eu, citat de Mediafax.

În cadrul unei conferinţe cu premierul britanic, înainte de un summit al statelor din Balcanii de Vest, Merkel a refuzat să discute despre demisa lui Boris Johnson din funcţia de ministru de Externe şi a lui David Davis, amândoi criticând noua propunere a ministrului privind Brexit.

„Noi, în calitate de EU27, vom forma o opinie şi vom veni cu un răspuns la aceste propuneri. Dar e bine că există o propunere”, a declarat Merkel.

May a refuzat să comenteze criticile lui Johnson la adresa strategiei sale, care, în scrisoarea de demisie, a sugerat că May ridică „steaguri albe” pentru a se preda.

Demisia lui Boris Johnson intervine după cea a lui David Davis, ministrul britanic pentru Brexit. Premierul Theresa May se confruntă cu o criză generată de modul în care se derulează negocierile pe tema ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Vezi şi

Îţi plac concediile în care vizitezi „la pas” oraşul şi locurile preferate. Iată câteva idei pentru 2019 – FOTO

Plimbările prin oraşele vizitate sunt atracţii în sine pentru cei mai mulţi turişti, iar unele …