Acasă / Politică & Diplomaţie / Sumbinează întâlnirea Trump-Putin politicile NATO? Ce spune Jens Stoltenberg

Sumbinează întâlnirea Trump-Putin politicile NATO? Ce spune Jens Stoltenberg

Întâlnirea planificată între Donald Trump şi Vladimir Putin, care va avea loc luna viitoare, este un „semn de putere” şi nu subminează politica abordată de Alianţa Atlanticului de Nord faţă de Rusia, a declarat secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, relatează site-ul Politico.eu, citat de Mediafax.

„Pentru mine, dialogul nu reprezintă un punct slab, dialogul reprezină un semn de putere”, a declarat Stoltenberg înainte de a participa la reuniunea Consiliului European la Bruxelles. „Dialogul cu Rusia este în concordanţă cu politicile NATO. Nu ne dorim un alt Război Rece”, a adăugat acesta.

Trump se va întâlni cu preşedintele rus Vladimir Putin pe 16 iulie, la Helsinki, capitala Finlandei. Preşedintele american a mustrat aliaţii europeni, în special Germania, pentru că nu reuşit să aloce 2% din PIB alianţei.

Cu toate acestea, Stoltenberg a declarat că este esenţial ca alianţa să rămână unită.

„Nu trebuie să ne facem iluzii: Europa şi America de Nord au nevoie una de cealaltă. Sunt convins şi sigur că preşedintele Trump este dedicat alianţei”, a afirmat secretarul general.

Vezi şi

Alexei Navalnîi, liderul opoziţiei din Rusia, a fost arestat din nou

Liderul opoziţiei ruse, Alexei Navalnîi, a fost arestat din nou luni în Rusia, fiind acuzat …