Liviu Dragnea: Am patru variante de premier | Toate declaraţiile liderului PSD

Liderul social-democrat a menţionat că este sigur că şeful statului va accepta propunerea PSD-ALDE pentru funcţia de premier. Liviu Dragnea spune că are patru variante, dar va merge cu o singură propunere, relatează Mediafax.

Iată declaraţiile făcute de Liviu Dragnea după demiterea Guvernului Grindeanu:

– „În primul rând, vreau să îmi cer iertare tuturor românilor pentru greşeala pe care am făcut-o, în sensul că ar fi trebuit să discutăm mai mult în partid despre variantele de prim-ministru. (…) Ca şi garanţie (pe care o voi oferi-n.r.) vor fi discuţiile care se vor purta în zilele următoare până când vom ajunge la o propunere unică pentru a merge la Cotroceni”, a declarat preşedintele PSD, Liviu Dragnea, întrebat ce garanţie le va da românilor că PSD nu îşi va mai da jos propriul guvern.

– Liviu Dragnea a afirmat că a crezut în Sorin Grindeanu şi că nu îi vrea răul, ci „îi doreşte să fie foarte atent şi să aibă grijă”.

– „Repet, am crezut în acest om, nici acum nu am nici un fel de problemă personală cu el, nu îi doresc răul, îi doresc să fie foarte atent şi să aibă grijă în continuare”, a spus Dragnea.

– Întrebat dacă i-a trecut „usturimea”, Dragnea a răspuns: „Nu a trecut”. Liderul PSD a susţinut, luni, că va propune, după ce moţiunea de cenzură va fi adoptată, mai multe variante de premier, care vor fi supuse votului Comitetului Executiv Naţional, el adăugând: „şi acum simt usturimea de la o singură variantă”.

– La întrebarea vor fi excluşi parlamentarii PSD care au votat împotriva moţiunii de cenzură, Dragnea a răspuns: „Iar vreţi să-mi spună că sunt foarte autoritar? Azi nu discutăm despre vânătoare de vrăjitoare. Miza noastră după această moţiune de cenzură nu e cum plătim nişte poliţe”.

„Am stabilit cu colegii şi fiecare organizaţie, în zilele următoare, va discuta fiecare caz în parte. (…)Asta vor discuta în organizaţiile lor. Vor avea cred o discuţie foarte interesantă”, a adăugat Dragnea.

– Întrebat de ce nu decide tot CExN excluderea, ca în cazul Grindeanu şi Ponta, Dragnea a spus: „CExN decide în condiţiile în care organizaţiile nu iau decizii”.

– Grindeanu şi Ponta nu mai sunt membri PSD.

„Din partea mea sau din partea colegilor mei, domnul Grindeanu nu va avea de suferit. Aş vrea să lămurim lucrurile astea. Noi nu începem o vânătoare de vrăjitoare. (Sorin Grindeanu, n.r.) nu mai este membru PSD. El trebuie să fie atent, după părerea mea, la cei cu care s-a aliat, la cei cu care s-a înconjurat, la ce au făcut acolo, în zilele trecute. Acolo să aibă grijă, cu noi nu are nicio problemă”, a spus Dragnea.

– Pentru noi prioritatea a rămas şi rămâne programul de guvernare.

– PSD a ieşit întărit din această mişcare, nu a fost uşor, PSD şi noi toţi am înţeles că există presiuni ca această coaliţie să nu-şi ducă la capăt mandatul, s-a întărit unitatea partidului. Incercarea celor care au încercat să ia puterea în mod nelegitim a eşuat

– Am reuşit să avem o majoritate calificată, nu se pune problema majorităţii pentru formarea noului Guvern

– Vom avea un comitet executiv naţional şi o întâlnire cu grupurile pentru ca luni să mergem cu o propunere la dl Iohannis. Prima dată discutăm candidatul pentru funcţia de prim-ministru, după aceea vom aproba formula de guvernare şi programul.

– Sunt convins că dl Iohannis va fi interesat de stabilitatea României, a dat mesaje corecte, de apreciat, sunt convins că luni va accepta propunerea noastră. Am patru variante de premier, dar vom merge cu o singură propunere.

– Noi nu începem vânătoare de vrăjitoare, nu plătim poliţe, dar el nu mai este membru al PSD, el trebuie să aibă grijă cu cei cu care s-a aliat în aceste zile

Vezi și

Primele imagini cu Alexei Navalnîi în închisoare din Arctica

Disidentul rus dă primele semne de viaţă din acest an. Disidentul rus Alexei Navalnîi a …