Destinații turistice: unde facem prima baie în mare în 2016 – FOTO

Înainte de începerea sezonului estival, site-ul lesoir.be recomandă deja destinațiile potrivite din Europa cu temperaturi plăcute, unde se poate merge de Paști și chiar face o baie în mare, prima din acest an, scrie Agerpres.

Italia — Cinque Terre

Înscris în patrimoniul Mondial al UNESCO, parcul național din Liguria (nordul-vestul țării) aflat la o oră și jumătate de Genova este alcătuit din cinci sate cocoțate pe faleze, unde turiștii vin să caute autenticitatea italiană. La mare, la poalele falezelor, îi întâmpină mici plaje unde pot face baie în condiții bune fiindcă nu bate vântul. Cea mai mare plajă este cea din Monterosso, preferată de familii. Perioada ideală pentru a vizita Cinque Terre începe în aprilie.

Portugalia — Algarve

Situată în sud-vestul extrem al peninsulei iberice, Algarve este considerată una dintre cele mai pitorești regiuni portugheze, cu un litoral de peste 150 de kilometri la Oceanul Atlantic. Alături de Faro, principalul oraș, zona atrage turiștii din țară și străinătate cu apele sale plăcute. Vizitatorii care au fost la Lisabona știu că marea la Cascais, cea mai apropiată stațiune balneară de capitală, este foarte rece. La începutul lunii martie, temperatura apei la Algarve pornește de la 16 grade Celsius, ajungând la 22 de grade în august.

Sicilia — Agrigento

Situat în ceea ce se numește de obicei Sicilia africană, orașul plin de vestigii arheologice Agrigento și-a dat numele unei regiuni aflate în dreptul Tunisiei. Dacă Taormina este obligatorie pentru o primă plajă în Sicilia, Agrigento este o alternativă pentru cei care doresc să îmbine cultura și o baie în mare. Ei pot vizita mai întâi lăcașurile de cult din orașul fondat în secolul al VI-lea, îndreptându-se apoi spre mare. Dacă vor să ocolească locurile aglomerate, pot merge la Scala dei Turchi, aproape de Realmonte, unde marea are o culoare deosebită, aproape indigo.

Insulele Ioniene — Corfu

Pentru turiștii nehotărâți care oscilează între Italia și Grecia, există o soluție: insulele Ioniene. Vecine cu Albania, aceste enclave grecești sunt o destinație ideală încă de la începutul primăverii pentru cine dorește să profite de frumusețea locurilor înainte de afluxul de turiști din iulie și august. Corfu este unul din locurile unde marea cu reflexe albastre și verde smarald este de neuitat, o destinație pentru îndrăgostiții de mari întinderi de nisip, considerate printre cele mai frumoase din Europa. Una dintre cele mai celebre este Palaiokastritsa, alături de Kouloura, cunoscută pentru galeții (porțiuni de rocă sau de mineral, șlefuite și rotunjite prin acțiunea mării, torentelor, ghețarilor ) săi. Alte plaje plăcute sunt Mirtiotissa, Palakas și Arilla.

Cipru — Konnos Beach

Konnos Beach beneficiază de 320 de zile însorite pe an, iar apa nu scade niciodată sub 16 grade Celsius, așa că se poate face baie de la începutul primăverii. Este o perioadă bună pentru prima escapadă cu soare din an fiindcă în sezonul estival căldura poate fi greu de suportat. Există multe plaje de top, printre care Fig Tree Bay, care a obținut de altfel locul al nouălea în clasamentul european al celor mai frumoase plaje europene realizat de TripAdvisor. Konnos Beach îi atrage îndeosebi pe iubitorii de peșteri marine, situl făcând parte din parcul național Cape Greco.

Insulele Canare — Gran Canaria

A treia insulă ca mărime din arhipelagul spaniol, Gran Canaria este o destinație predilectă pentru vacanța de Paști datorită climei blânde. În general insulele Canare sunt o alegere bună, având peste 2.800 de ore de soare pe an. Contează foarte mult însă locul în care turiștii își pun prosopul pe plajă, curenții făcând temperatura apei să oscileze între 19 și 22 de grade Celsius. Există multe plaje în sudul insulei, mai ales între Puerto de Mogan și Playa de Tarajalillo. Cei care doresc să combine plaja și baia cu vizitele pot merge mai la nord, în „capitala” insulei, Las Palmas, unde se poate admira Playa de las Canteras, considerată una dintre cele mai frumoase plaje de oraș din lume.

Vezi și

Ce diferență de vârstă este între Diana Șoșoacă și soțul ei Silvestru

Diana și Silvestru Șoșoacă sunt doi politicieni cunoscuți în România, iar recent au fost subiectul …