foto facebook.com/bolsovercastle

FOTO | Cel mai înspăimântător monument istoric din Marea Britanie

Castelul Bolsover a fost desemnat de către asociația English Heritage, care administrează monumentele istorice din Marea Britanie, în fruntea listei celor mai înspăimântătoare locuri din patrimoniul său, informează AFP, preluat de Agerpres.

Pe primul loc în lista alcătuită în avanpremiera Halloweenului se află, potrivit voturilor celor 1.800 de angajați ai asociației, castelul Bolsover (în nord-vestul Marii Britanii), construit pe un fost cimitir, datând din secolul al XVII-lea, unde, potrivit povestirilor personalului, doi muncitori au fost înspăimântați de silueta unei femei care a trecut prin ziduri.

În ruinele impozante ale castelului medieval Kenilworth, în centrul Marii Britanii, aparițiile, în grajduri, a fantomei unui tânăr, alături de o femeie, au dat frisoane personalului. Zgomot de pași, un leagăn care se balansează singur… fenomenele inexplicabile abundă, scrie English Heritage pe site-ul său.

La Carisbrooke, pe insula Wight, în sudul Marii Britanii, aparițiile se întâmplă frecvent, cum ar fi cea a lui Elizabeth Ruffin, o fetiță înecată în fântână, sau cea a ”femeii cenușii”, o fantomă cu pardesiu lung însoțită de patru câini.

La castelul Pendennis, în comitatul Cornouailles (în sud-vest), vizitatorii au auzit țipetele ascuțite ale unei bucătărese, care a murit căzând de la înălțime, în secolul al XVII-lea, când castelul a fost asediat timp de șase luni.

Abația Whitby (în nord), ale cărei ruine gotice l-au inspirat pe părintele celebrului personaj Dracula, scriitorul Bram Stoker, este traversat de brize inexplicabile de aer rece și de atingeri pe umeri misterioase.

Într-o epocă mai recentă, în casa lui Charles Darwin, biroul celebrului savant din secolul al XIX-lea a început să se învârtă singur oprindu-se doar când personalul a părăsit încăperea.

Vezi și

TOP NETFLIX 2023: Cele mai urmărite seriale, în funcție de numărul de ore de vizionare strânse

Netflix a publicat un raport detaliat referitor la numărul de vizualizări ale titlurilor sale între …