Foto: iStock

Cum să cureți oalele și tigăile arse cu un cartof

Trucul cu cartofii vine din China, unde gospodinele s-au obișnuit să rezolve problemele de zi cu zi în moduri originale.

Luați un cartof, curățați-l de coajă și tăiați-l în jumătate. Ștergeți cu o jumătate de cartof oalele Secretul trucului este acidul oxalic, o substanță albă cristalină cunoscută pentru capacitatea sa de a îndepărta murdăria.

De asemenea, înainte a curăța vasele, puteți scufunda cartoful în sare. Cu ajutorul sării, oalele vor fi curățate mai bine. Atenție: sarea nu trebuie folosită pentru a curăța oalele și tigăile antiaderente.

Curăță rapid și ușor oalele și tigăile arse: patru trucuri știute doar de gospodinele cu experiență

Fiecare gospodină se întreabă: cum să curățe rapid și ușor oalele și tigăile și să elimine petele de grăsime arsă?

Cel mai bun mod de a menține tigaia și oalele curate este să aveți grijă de ele înainte ca grăsimea arsă să se acumuleze. Există mai multe sfaturi pentru aceasta.

Păstrați aragazul curat. Înainte de a începe să gătiți, asigurați-vă că aragazul nu are reziduuri alimentare sau grăsime. Aceste reziduuri pot ajunge pe fundul oalelor, care se pot păta.

Ungeți bine tigaia cu ulei înainte de gătit. Pentru a menține interiorul curat al tigăii, ungeți-l cu ulei înainte de a găti pentru a crea o suprafață antiaderentă și pentru a preveni lipirea alimentelor de tigaie.

Spălați oalele și tigaia imediat după gătire. Dacă după gătire, în oală sau tigaie, rămân resturi alimentare și va fi mult mai dificil să le îndepărtați. Spălați tigaia imediat după ce s-a răcit, folosind apă fierbinte și detergent de vase. Așteptați ca tigaia să se răcească înainte de a adăuga apă rece pentru a o curăța, deoarece insolația poate deforma forma unei tigăi fierbinți.

Uscați bine oala cu un prosop. Apa reziduală poate lăsa în urmă de calcar sau de rugină, așa că imediat după spălarea cratiței, uscați-o cu un prosop curat din microfibră sau cu un prosop de bucătărie. Puteți folosi o cârpă sau un prosop de hârtie pentru a usca oalele și tigăile.

Depozitați oalele într-un loc curat și uscat. Păstrați oalele și tigăile într-un loc uscat și curat, cum ar fi un dulap, pe o scândură perforată sau pe un cuier. Nu țineți oalele și tigăile pe aragaz unde pot fi stropite cu grăsime și alimente.

Vezi și

Cum arăta în tinerețe Nea Marin de la TV

Cine nu a auzit de Nea Marin? Toată lumea îl ştie pe omul de televiziune …