Rusia se pregăteşte să introducă legea marţială pe 4 martie

Secretarul Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei, Aleksey Danilov, susține că potrivit serviciilor de informații Vladimir Putin urmează să decreteze stare de urgență în Federația Rusă, începând din 4 martie.

Rusia se pregăteşte să introducă legea marţială pe 4 martie

„Aceasta sunt datele serviciilor noastre de informații ale noastre că, din 4 martie, Federația Rusă are dorința de a impune cu adevărat legea marțială în țara sa. Vreau să văd cum vor reacționa orașele Moscova, Sankt Petersburg și alte orașe la această măsură, unde sunt mult mai mulți intelectuali care înțeleg ce se întâmplă în Rusia”, a declarat Danilov.

Potrivit consilierului Mihailo Podoliak, Parlamentul Rusiei se reunește vineri într-o ședință de urgență și are în plan să introducă o lege marțială ca măsură preventivă.

„Cele două camere ale Parlamentului rus se vor reuni pe 4 martie într-o şedinţă extraordinară de urgenţă. Pe ordinea de zi, după cum am aflat, se află introducerea legii marţiale ca măsură preventivă”, afirmă Mihailo Podoliak.

De menționat este faptul că, în cazul în care această lege marțială va fi adoptată și va intra în vigoare, ea va interzice reuniunile publice, impunerea unor restricţii de circulaţie şi întreruperea comunicaţiilor cu lumea exterioară.

Având în vedere toate aceste aspecte, rușii sunt invitați să protesteze. Aleksei Navalnîi, principalul opozant al lui Putin, a făcut apel la ruşi zilele trecute să iasă zilnic să protesteze faţă de campania militară a Kremlinului împotriva Ucrainei, scrie Capital.

„Aleksei Navalnîi i-a chemat pe oameni să iasă şi să protesteze împotriva războiului în fiecare zi la ora 19:00 şi în weekenduri la 14:00. În principalele pieţe din oraşele unde locuiţi”, a scris pe Twitter Kira Iarmîş, purtătoarea de cuvânt a opozantului rus.

Vezi și

Ultima conversație purtată de Alexei Navalnîi cu fiica lui, înainte să fie arestat. „L-am îmbrățișat și mi-a spus: …”

Alexei Navalnîi s-a stins din viață la data de 16 februarie 2024, într-un lagăr din …