Foto: af24news.com

Patru decese în Cipru, care se confruntă cu cele mai grave incendii de pădure din ultimele decenii – VIDEO

Un incendiu imens de pădure din Cipru a ucis patru persoane, a distrus case şi a dus la evacuarea unor sate, în timp ce Grecia, Israel şi alte ţări au trimis avioane de stingere a incendiilor pe insula mediteraneană, relatează France24, citat de Mediafax. Ministrul de Interne, Nicos Nouris, a declarat că patru corpuri carbonizate au fost găsite în afara satului Odos din districtul Larnaca.

Incendiul a început sâmbătă după-amiază şi a afectat districtele de la poalele sudice ale munţilor Troodos, în condiţiile în care ţara se confruntă cu o caniculă puternică.

„Este o tragedie”, a declarat preşedintele Nicos Anastasiades pe Twitter, descriind „cel mai mare incendiu din 1974”, când insula a fost divizată după ce Turcia a ocupat treimea de nord.

Incendiul a provocat pierderi de vieţi omeneşti şi a distrus proprietăţi şi terenuri forestiere, a spus Anastasiades, adăugând că „guvernul va oferi asistenţă imediată victimelor şi familiilor victimelor”.

Ministrul de Interne, Nicos Nouris, a declarat că patru corpuri carbonizate au fost găsite în afara satului Odos din districtul Larnaca.

„Examinatorii criminalistici merg la faţa locului pentru identificare”, a declarat el reporterilor duminică. „Toate indiciile susţin faptul că acestea sunt cele patru persoane dispărute pe care le căutăm de ieri”, a spus el, adăugând că toţi cei patru morţi sunt consideraţi a fi de naţionalitate egipteană.

Ziarul Phileleftheros a declarat că cele patru cadavre au fost găsite la aproximativ 400 de metri de vehiculul lor ars.

Mass-media locală a raportat că un bărbat, în vârstă de 67 de ani, a fost arestat sub suspiciunea că a declanşat incendiul.

Vezi și

Raport ONU: Forțele rusești au agresat sexual și torturat copiii ucraineni

Trupele rusești au violat și torturat copii în Ucraina și au executat cu brutalitate un „număr mare” de civili, …