Sondaj: Primarul Clujului, Emil Boc, este cel mai potrivit preşedinte pentru PNL. Florin Cîţu, abia pe locul 3

Ludovic Orban şi Florin Cîţu şi-au anunţat candidatura la şefia PNL, dar un sondaj Avangarde arată că primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, fost premier, ar fi cel mai potrivit preşedinte al PNL.

Sondajul Avangarde a fost realizat în perioada 20-30 mai 2021, având 915 subiecţi, relatează Mediafax.

Întrebaţi cine ar fi mai potrivit să fie preşedintele PNL, dintre toţi participanţii la sondaj 15% au răspuns că Emil Boc, 10% – Ludovic Orban, 8% – Florin Cîţu şi 5% – Rareş Bogdan. Peste 60% nu au răspuns sau nu au ştiut să răspundă.

În ceea ce-i priveşte pe alegătorii PNL, aceştia îl preferă pe Ludovic Orban – 40%. Fostul premier este urmat de Emil Boc – 28% şi de actualul premier Florin Cîţu – 17%. Aceştia sunt urmaţi de Rareş Bogdan – 12%.

Emil Boc a anunţat că îl susţine pe Florin Cîţu la conducerea PNL deoarece „el este viitorul”.

Sondajul arată şi situaţia din USR PLUS. Astfel, cei care votează acest partid spun că Dan Barna (53%) ar fi mai potrivit să fie preşedinte, urmat la mare distanţă de Dacian Cioloş (25%) şi de Nicuşor Dan (9%).

Sondajul Avangarde a fost realizat în perioada 20-30 mai 2021, având 915 subiecţi, un eşantion probabilist, aleator simplu, şi are o marjă de eroare de +/- 3,2% pentru un nivel de încredere de 95%.

Vezi şi

Lista completă a noilor noile relaxări, care au intrat în vigoare de astăzi

Noi măsuri de relaxare sunt aşteptate de azi. Este prevăzut un număr mai mare de …

loading...