Foto: DailyMail

Atenție la Paracetamol! Ce s-a descoperit despre medicamentul pe care îl folosesc toți românii

Paracetamolul este probabil medicamentul nelipsit din casele românilor. Îl folosim pentru dureri, simptome de răceală și nu numai, însă cercetătorii americani au descoperit un efect total nebănuit al acestuia.

Vorbim despre un studiu efectuat de Universitatea din Ohio, în cadrul căruia au participat 189 de persoane. Conform rezultatelor, paracetamolul a reușit să sporească tendința spre risc acestora, relatează Voxbiz.

Ce îți pot face două tablete de paracetamol

Cu alte cuvinte, înainte experiemnt, voluntarii studiului au fost rugați să evalueze gradul de risc al unor situații diferite, precum scufundări, săriturile cu parașuta sau determinarea de a avansa în carieră, scrie Daily Mail.

Ei au fost împărțiți în două grupe. O grupă a primit două trei tablete pe zi, pe când cealaltă grupă a primit placebo. Cei care au luat Paracetamol au realizat la finalul studiului că nu sunt deloc speriați de activitățile menționate anterior, menționând că le-ar face orciând.

Pe de altă parte, cei care au primit placebo nu au vrut să audă de nicio astfel de activitate, motivând că îi sperie. Lipsa ambiției pentru carieră a fost și ea remarcată la acești voluntari.

Paracetamolul influențează emoțiile

Autorul studiului mărturisește că dei până acum Paracetamolul era doar un medicament de durere, acum se descoperă că acesta poate modifica emoțiile, dar și percepția riscului în mai multe situații.

”Dacă până acum am perceput paracetamolul drept un medicament ce reduce durerea si scade febra, acum descoperim că aceste tablele influențează, de asemenea, emoțiile și percepția riscului”, a explicat autorul studiului, medicul Baldwin Way, de la Universitatea din Ohio.

El a mai adăugat că acest medicament nu transformă oamenii în ceva negativ, ci doar îi face să își asume anumite riscuri, pe care înainte de administrare nu le-ar fi luat vreodată în calcul.

”Nu, nu ne transformă în sadici, disperați sau răzbunători, dar ne determină să riscăm în anumite circumstanțe, să facem ceea ce până la un moment dat ni se părea ceva imposibil de realizat sau ceva care reclamă din partea noastră eforturi pe care nu eram dispuși să le depunem”, a adăugat expertul american.

Vezi şi

Medicamentele pe care să le eviţi dacă ai simptome de coronavirus

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă celor care prezintă simptome ale infecţiei cu coronavirus să evite …

loading...