Variantă indiană a COVID-19, descoperită într-un focar din Braşov. Din fericire, nu e cea care a generat criza din India

O variantă indiană a coronavirusului, alta decât cea identificată iniţial de PHE England care ar fi dus la criza din India, a fost identificată într-un focar din judeţul Braşov. Este vorba despre opt persoane sosite din India, relatează Mediafax.

Ministerul Sănătăţii a fost informat joi de către Institutul Naţional de Sănătate Publică – Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (INSP – CNSCBT) că, împreună cu Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Braşov şi Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” (INCDMM „Cantacuzino”), investighează un focar de SARS-CoV-2 în rândul unor angajaţi în construcţii din Colonia Bod, judeţul Braşov.

Este vorba despre opt persoane sosite din India. Cinci persoane au fost confirmate cu infecţia SARS-CoV-2, iar alte trei persoane sunt testate negativ.

INSP a fost informat că un laborator de analize din oraşul Sf. Gheorghe a identificat o variantă „indiană”, B.1.617.2, la o persoană de 26 de ani, care a ajuns în România în urmă cu aproximativ o lună.

La data recoltării, 26 aprilie, cazul era simptomatic (tuse), cu formă clinică uşoară. Persoana s-a prezentat la laborator pentru recoltare la cerere.

Conform INSP, varianta menţionată diferă de cea identificată iniţial de PHE England care ar fi generat situaţia epidemiologică actuală din India.

DSP Braşov a început de urgenţă o anchetă epidemiologică, aceasta fiind încă în curs, şi a dispus izolarea cazurilor identificate în Colonia Bod (fiind vorba despre forme clinice uşoare).

Vezi şi

Cea mai bună veste de la începutul pandemiei! Toate judeţele, dar și Capitala, au intrat în SCENARIUL VERDE

Bucureştiul şi judeţul Cluj au ieşit din scenariul galben de infectări cu SARS-CoV-2 şi sunt …

loading...