România, pe lista țărilor în care americanii sunt sfătuiți să nu călătorească. Cum s-a ajuns aici

Departamentul de Stat al SUA a adăugat săptămâna aceasta 116 ţări la lista sa consultativă „Nivelul patru: nu călătoriţi”. Printre ţările care se află pe listă este şi România, relatează Mediafax.

„Centrul pentru controlul şi prevenirea bolilor (CDC) au emis un aviz de sănătate de călătorie de nivel 4 pentru România din cauza COVID-19, indicând un nivel foarte ridicat de COVID-19 în ţară. Vizitaţi secţiunea COVID-19 a Ambasadei pentru mai multe informaţii despre COVID-19 în România”, se arată în informarea emisă de SUA. România a fost încadrată pentru mult timp la ”Nivelul 3: Reconsideraţi călătoria”

Statele Unite au plasat pe lista ţărilor în care nu este recomandat să călătorească americani, printre altele, şi Marea Britanie, Canada, Franţa, Israel, Mexic, Germania. Înainte de actualizare Departamentul de Stat avea pe listă 34 din aproximativ 200 de ţări drept „Nu călătoriţi”. Acum pe acestă listă se găsesc 150.

Departamentul de Stat a declarat că această mişcare nu implică o reevaluare a situaţiilor actuale de sănătate din unele ţări, ci mai degrabă „reflectă o ajustare a sistemului de consiliere de călătorie al Departamentului de Stat”. Recomandările nu sunt obligatorii şi nu interzic americanilor să călătorească.

Pe lista „Nu călătoriţi” se mai regăsec şi Finlanda, Egipt, Belgia, Turcia, Italia, Suedia, Elveţia şi Spania. Unele ţări precum China şi Japonia rămân la nivelul 3: „reconsideră călătoriile.”

Statele Unite au prelungit cu încă 30 de zile restricţii în vigoare deja de 13 luni, care interzic călătoriile neesenţiale la frontierele cu Canada şi Mexic.

Lista completă a ţărilor aflate pe listă şi a actualizărilor privind recomandările este disponibilă AICI

Vezi şi

Unde s-a refugiat Bill Gates după anunțul divorțului. „Este locul perfect pentru a te ascunde”

Bill Gates se afla la un club de golf din California când a apărut ştirea …

loading...