România a început deja demersurile pentru certificatul verde de vaccinare, care va fi folosit la nivel european

Preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiţă, a confirmat marţi că România a început demersuri pentru certificatul verde de vaccinare, relatează Agerpres.

Întrebat dacă şi România a început demersuri pentru certificatul verde de vaccinare, medicul militar a răspuns: „Da. (…) Vorbim de certificatul verde folosit la nivel european”.

Secretarul de stat în MS Andrei Baciu a spus că este vorba despre un demers comun al mai multor instituţii – Ministerul Sănătăţii, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Afacerilor Externe, INSP şi STS.

„Este un demers comun al mai multor instituţii – Ministerul Sănătăţii, Ministerul Afacerilor Interne. Ministerul Afacerilor Externe, INSP şi STS – este un demers european şi România a început de mai mult timp… mă rog, e un proces de pregătire mai amplu, sunt chestiuni tehnice la care trebuie lucrat”, a afirmat Baciu.

Potrivit secretarului de stat, deadline-ul „este luat la nivel european”. „Deadline-ul e luat la nivel european, sunt discuţii cu toate statele membre”, a adăugat Baciu.

Vezi şi

Decizia a fost luată: În interiorul UE vom circula doar cu un „pașaport COVID”

Comisia Europeană propune crearea unei adeverinţe electronice verzi pentru a facilita libera circulaţie, în condiţii …

loading...