Foto: AP via Ishay Jerusalemite/Behadrei Haredim

Israelul a decretat zi de doliu, după ce 45 de credincioşi au murit într-o busculadă în timpul unui pelerinaj religios – VIDEO

  • Premierul Benjamin Netanyahu a decretat zi de doliu în Israel, după moartea a zeci de persoane în urma unei busculade la un eveniment religios.
  • Bilanţul tragediei produse la un pelerinaj pe Muntele Meron a ajuns la 45 de morţi şi 150 de răniţi.
  • Netanyahu: „Au avut loc scene care ne frâng inimile, oameni care au fost striviţi, inclusiv copii. Vreau ca duminică să fie zi de doliu naţional.”

Premierul în exerciţiu al Israelului, Benjamin Netanyahu, a anunţat că duminică va fi zi de doliu în memoria celor 45 de persoane care au murit în busculada produsă la un eveniment religios iudaic.

„Au avut loc scene care ne frâng inimile, oameni care au fost striviţi, inclusiv copii. Vreau ca duminică să fie zi de doliu naţional. Ne vom uni în durere cu familiile şi în rugăciune pentru cei răniţi”, a declarat Benjamin Netanyahu, citat de cotidianul Times of Israel.

„Vom efectua o investigaţie completă, serioasă, detaliată pentru a ne asigura că un astfel de dezastru nu se va repeta”, a subliniat Benjamin Netanyahu, care a vizitat locul tragediei.

Cel puţin 45 de persoane au murit, iar alte aproximativ 150 au fost rănite, unele fiind în stare gravă, în urma unei busculade produse în cursul nopţii de joi spre vineri pe Muntele Meron, în nordul Israelului, în cursul unui pelerinaj organizat cu ocazia sărbătorii iudaice Lag BaOmer.

Numeroase ţări, inclusiv arabe, au transmis condoleanţe Israelului în urma tragediei.

Vezi şi

Risc de război civil în Israel. Președintele: „Vă rog să opriţi această nebunie”

Noi confruntări între etnici arabi şi israelieni au loc în oraşe israeliene, iar preşedintele Reuven …

loading...