foto: digi24.ro

Se pregătesc noi restricţii anti-COVID. Carantina de noapte ar putea începe înainte de ora 21:00

Raed Arafat anunţă că în timpul acestei săptămâni urmează să fie aprobate restricţii suplimentare, inclusiv o carantină prelungită pe timp de noapte. Şeful DSU spune că este o măsură care poate să reducă atât contactul, cât şi mobilitatea care duc la răspândirea virusului Sars-Cov-2. Raed Arafat a respins, însă, ideea unei carantine totale de weekend, relatează Mediafax.

„Da. În anumite momente şi poate pentru a reduce activităţile neesenţiale, da. Vedem ţări care au aceste carantine de noapte, care încep de la 18 în Franţa, de la 21 în alte ţări, iar la noi la 22. Da, este o măsură importantă care poate să reducă şi contactul şi mobilitatea care duc la răspândirea virusului”, spune la Digi24 Raed Arafat, întrebat dacă ar fi de acord cu o carantină prelungită pe timp de noapte.

Secretarul de stat din MAI spune că astfel de măsuri au demonstrat că au avut succes în alte ţări. Totodată, Raed Arafat a respins ideea unei carantine totale de weekend.

„Astea sunt discuţii pe care nu vreau să le speculăm. Între carantină totală, adică să intri în casă, să te închizi şi să nu ieşi deloc, nu cred că aşa ceva va fi, dar vor fi, poate, unele măsuri în care anumite activităţi vor fi reduse. Să te duci în oraş, să te plimbi departe de casă după o anumită oră, poate în loc să fie ora 22, să fie o anumită oră mai devreme. Azi am avut o discuţie la nivelul Comitetului tehnico-ştiinţific. Urmează să se facă o propunere CNSU”, adaugă Arafat.

Raed Arafat spune că noi măsuri vor fi aprobate în cursul acestei săptămâni.

„Nu înseamnă asta mâine, dar în cursul acestei săptămâni urmează să se vină cu anumite aspecte care să fie aplicate probabil în timpul weekendului”, conchide Arafat.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 6.149 de cazuri noi de COVID-19, iar 174 de români au murit, după ce s-au infectat cu SARS-COV-2.

Vezi şi

Îți faci poză cu telefonul, iar aplicația îți spune dacă ai sau nu COVID

O companie germană cu sediul în München speră să contribuie la o nouă eră a …

loading...