Foto: Thomas Kienzle / AFP - Getty Images

Germania, decizie radicală în privința vaccinului AstraZeneca. Doar anumite persoane mai pot primi vaccinul

Vaccinul AstraZeneca va putea fi administrat doar cetăţenilor care au cel puţin vârsta de 60 de ani, a declarat Angela Merkel marţi, urmând recomandarea comitelul de vaccinare al ţării. Decizia vine după raportarea a 31 de cazuri de tromboze rare apărute la pacienţi după administrarea primei doze de AstraZeneca, relatează Mediafax.

Persoanele din grupul de vârstă 60-69 care urmează la vaccinare o pot face fără a sta pe gânduri. Acesta este îndemnul ministrul Sănătăţii Jens Spahn, conform CNN. Decizia a fost luată rapid şi transmisă la fel de repede.

Comitetul de vaccinare nu a explicat încă hotărârea, dar elementul ştiut este acela că există o serie de complicaţii rezultate. Concret, au fost raportate reacţii grave la unul din 100.000 de oameni imunizaţi, arată autorităţile. Acestea nu explică, însă, care sunt aceste complicaţii şi cât de grave sunt.

Momentan, 2,7 milioane de persoane au fost vaccinate cu prima doză din vaccinul AstraZeneca, arată Ministerul Sănătăţii german.

Persoanele care au sub vârsta de 60 de ani pot alege serul AstraZeneca dar doar după evaluarea acestora de către un doctor, pentru a stabili eventualele riscuri, a mai precizat Markel marţi, la o conferinţă de presă în Berlin, ocazie cu care au fost prezentate şi recomandările comitetului de vaccinare STIKO.

Decizia a fost luată pentru toată ţară imediat ce autorităţile oraşului Berlin au suspendat utilizarea vaccinului AstraZeneca pentru persoanele cu vârsta sub 60 de ani, argumentând cu noi date despre reacţiile adverse.

Vezi şi

Un oficial al Agenţiei Europene pentru Medicamente confirmă o legătură între vaccinul AstraZeneca şi cazurile de tromboze

Un reprezentant al Agenţiei Europene pentru Medicamente (EMA) a confirmat existenţa unei „legături” între vaccinul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

loading...