Coronavirusul dă peste cap planurile de Crăciun în toată Europa

Mai multe ţări din Europa au atras atenţia că nu e cazul să ne facem planuri de Crăciun anul acesta, ţinând cont de toate restricţiile impuse la nivelul Europei, relatează Mediafax.

În Suedia, prim-ministrul a anunţat o serie de restricţii, printre care şi limitarea zborurilor şi călătoriilor în afara ţării. Totodată, conform celor mai recente declaraţii, creşterea rapidă a numărului de persoane infectate se datorează şi petrecerilor, motiv pentru care vânzarea băuturilor alcoolice dupa ora 22.00 este interzisă. Medicul Anders Tegnell a avertizat că întrunirile cu familia extinsă şi alte forme de evenimente sociale trebuie evitate pentru că, altfel, sistemul medical va fi suprasolicitat.

Între timp, în Irlanda şi Franţa, autorităţile, de asemenea, iau în considerare limitarea zborurilor şi a călătoriilor în perioada sărbătorilor. Prim-ministrul Leo Varadkar i-a sfătuit pe cetăţenii irlandezi care trăiesc în afara ţării să nu îşi cumpere încă biletele de avion înapoi acasă pentru că măsurile de lockdown nu vor fi retrase curând.

De asemenea, restricţii dure sunt impuse şi în Franţa. Francezii nu pot părăsi domiciliul decât pentru achiziţionarea bunurilor esenţiale şi pentru locul de muncă, dacă angajatorul nu poate susţine sistemul work from home. Restaurantele şi barurile vor rămâne închise şi după 1 decembrie şi posibil să se deschidă gradual unele magazine.

Vezi și

Ultima conversație purtată de Alexei Navalnîi cu fiica lui, înainte să fie arestat. „L-am îmbrățișat și mi-a spus: …”

Alexei Navalnîi s-a stins din viață la data de 16 februarie 2024, într-un lagăr din …