foto: ziaruldeiasi.ro

Zeci de credincioşi, evacuaţi din curtea Catedralei Mitropolitane de preoţi ajutaţi de jandarmi. Oamenii forţaseră intrarea la moaştele Sfintei Parascheva

Aproximativ 50 de persoane au fost evacuate din curtea Catedralei Mitropolitane. Oamenii erau adunaţi pentru a protesta, invocând teorii ale conspiraţii. Mitropolitul Moldovei, citat din Donald Trump: locurile de închinare asigură servicii esenţiale.

Aproximativ 50 de persoane au fost evacuate din curtea Catedralei Mitropolitane, de o echipă de jandarmi şi preoţi, din cauza riscurilor sanitare la care cei participanţi se expun. Oamenii erau adunaţi pentru a protesta, invocând teorii ale conspiraţii. Majoritatea celor prezenţi sunt din Iaşi şi aproape niciunul nu poartă mască, au steaguri, icoane şi haine preoteşti. Ei nu respectă măsurile de distanţare socială şi protecţie sanitară, relatează Mediafax.

Mitropolitul Moldovei, citat din Donald Trump: locurile de închinare asigură servicii esenţiale

„În faţa epidemiei care ne atinge, medicamentele, spitalizarea, protecţia în diferitele ei forme sunt esenţiale. Ele fac parte din componenţa materială a tratării bolii şi sunt absolut necesare. Dar aşa cum spunea Preşedintele SUA acum câteva zile, şi locurile de închinare sunt locuri esenţiale care asigură servicii esenţiale…. Un om cu sufletul împăcat, cu mulţumirea sufletească pe care o oferă participarea la un act de credinţă, devine mai rezistent în faţa bolii sau odată cuprins de boală are mai multă tărie de a lupta împotriva ei. Creştinul adevărat ştie că încredinţarea vieţii unui Dumnezeu iubitor, care a biruit suferinţa şi boala pentru el, reprezintă un izvor nepreţuit de tărie în faţa încercărilor vieţii”, a explicat mitropolitul Moldovei şi Bucovinei.

Mitropolitul Teofan a vorbit şi despre măsurile de restricţie care au afectat pelerinajul din acest an de la sfintele moaşte.

„Distanţa fizică pe care suntem astăzi chemaţi să o adoptăm nu reflectă cumva, în plan spiritual, îndepărtarea, înstrăinarea noastră, a unora de ceilalţi – copii de părinţi, soţi de soţii, dascăli de elevi, politicieni de alegători, preoţi de credincioşi, arhierei de preoţi? Între noi s-a instalat de multe ori duplicitatea care afectează grav relaţia dintre noi”, a spus Teofan.

La finalul discursului, mitropolitul a vorbit despre iertare pentru slujitorii bisericii şi demnitari.

„Nădăjduim, ca prin rugăciunile Cuvioasei, să primim iertare de la Dumnezeu pentru tot ce am greşit ca neam, ca slujitori ai Bisericii, ca demnitari şi dregători”, a concluzionat Teofan.

Vezi şi

VIDEO | Scandal la moaștele Sfintei Parascheva. Oamenii au strigat ”Rușine, Arafat!”

A ieșit scandal marți noaptea, între jandarmi și credincioșii adunați la moaștele Sfintei Parascheva, la …

loading...