Foto: stirileprotv.ro

Judeţul din România aruncat în haos de coronavirus. Numărul de infectaţi s-a triplat

În Dolj, duminică au fost confirmate 110 cazuri noi de infecție cu SARS-CoV-2, iar la ATI nu mai este niciun loc liber în spitalele din Craiova, unde rata de incidență a trecut de 1,5 la 1000 de locuitori, relatează Aleph News.

În două luni, în județul Dolj, numărul persoanelor infectate cu virusul SARS-COV2 aproape că s-a triplat. La Spitalul de Boli Infecțioase Craiova nu mai este niciun loc liber. Ocupate sunt toate locurile pentru COVID și suspecți COVID și din Spitalul Județean de Urgență Craiova, iar la ATI poți găsi un loc liber doar cel mult o oră două.

În județul Dolj, de exemplu, sunt aceleași spitale destinate tratării bolnavilor COVID, cu același număr de paturi și cu același personal medical, care din luna martie lucrează neîncetat. În schimb, numărul bolnavilor crește de la o zi la alta. Au mai ajuns câteva ventilatoare, dar trebuie mai multe. Și mai trebuie medici, asistenți și infirmieri.

Probabil că lipsa banilor este un motiv. Spitalul județean are un buget de cam 10 milioane de lei pe lună. Bani care abia ajung pentru salarii. Conducerea se luptă cu niște proiecte pe fonduri europene, din care să cumpere aparatură și echipamente de protecție.

Vezi şi

Dan Bittman continuă declarațiile controversate: „În Suedia, masca e opţională. Noi nu luăm decât lucrurile rele”

Dan Bittman a amintit că purtarea măştii e opţională în Suedia. Solistul de la Holograf …

loading...