Foto: Gonzalo Fuentes, Reuters

Franţa a declarat stare de urgenţă medicală! Patru săptămâni de carantină între 21:00 şi 6:00 în opt mari oraşe

Guvernul francez a declarat miercuri o stare de urgenţă a sănătăţii publice.

Anunţând decizia, guvernul a precizat că epidemia COVID-19 este un dezastru de sănătate publică care a pus în pericol sănătatea populaţiei şi a justifică adoptarea unor măsuri stricte.

„Având în vedere răspândirea sa pe teritoriul naţional, epidemia Covid-19 constituie un dezastru de sănătate care pune în pericol, prin natura şi gravitatea sa, sănătatea populaţiei. Se justifică declararea unei stări de urgenţă medicală, astfel încât să poată fi luate măsuri strict proporţionale cu riscurile de sănătate suportate şi adecvate circumstanţelor de timp şi loc ”, indică raportul Consiliului de Miniştri, potrivit Mediafax.

Preşedintele Emmanuel Macron a susţinut o declaraţie miercuri seara. Iată principalele afirmaţii:

„Nu am pierdut controlul. Suntem într-o situaţie preocupantă, care arată că nu putem fi inactivi, dar nici nu trebuie să intrăm în panică. Am tras învăţăminte din primul val epidemic. Am avut 30.000 de victime, iar de atunci încă 2.000 de victime suplimentare. Virusul revine. Suntem în ceea ce adesea este numit drept al doilea val epidemic, iar acest lucru este în întreaga Europă”, a declarat Emmanuel Macron.

„Nu am pierdut controlul, însă serviciile de urgenţă, serviciile spitaliceşti sunt într-o situaţie mai preocupantă decât înainte”, a explicat preşedintele Franţei.

Emmanuel Macron a confirmat că vor fi impuse restricţii de circulaţie între orele 21.00 şi 6.00 în regiunea Ile-de-France, inclusiv în Paris, şi în alte metropole – Grenoble, Lille, Lyon, Aix-Marseille, Rouen, Toulouse şi Montpellier. Restricţiile vor dura patru săptămâni. „Interdicţiile de circulaţie pe timp de noapte sunt o măsură pertinentă. Ar fi disproporţionat să reintroducem restricţii totale pe întreg teritoriul ţării”, a argumentat Emmanuel Macron.

Pentru a pune în aplicare măsura de carantină, „vor exista controale şi amenzi de 135 de euro şi în cazul unor infracţiuni repetate amenda va ajunge la 1500 de euro”.

Vezi şi

Vaccinul Moderna, în linie dreaptă: Când vom afla cât de eficient este împotriva COVID

Încă un vaccin intră în linia dreaptă pentru Covid-19. Este făcut de americanii de la …

loading...