Autorităţile anunţă 1.713 cazuri noi de COVID-19 şi 49 de decese în ultimele 24 de ore

1.713 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate, faţă de ultima raportare, în urma testelor efectuate la nivel naţional, informează, miercuri, Grupul de Comunicare Strategică, citat de Agerpres.

Acestea sunt cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv, precizează GCS.

GCS anunţă că datele referitoare la numărul persoanelor declarate vindecate sunt indisponibile la acest moment, urmare a unor actualizări tehnice în sistemul de raportare şi în aplicaţia de centralizare a datelor. Aceste date vor fi comunicate în cel mai scurt timp posibil, imediat ce devin disponibile.

Până miercuri, pe teritoriul României au fost confirmate 107.011 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus.

Potrivit sursei citate, până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 2.136.544 de teste. Dintre acestea, 25.991 au fost efectuate în ultimele 24 de ore – 16.542 în baza definiţiei de caz şi a protocolului medical şi 9.449 la cerere.

De asemenea, de la ultima informare făcută de GCS, au fost raportate şi rezultatele a 529 teste prelucrate anterior ultimelor 24 de ore şi transmise până miercuri.

49 de persoane cu COVID-19 au murit în ultimele 24 de ore

Alte 49 de persoane infectate cu noul coronavirus au murit, numărul total al deceselor în România ajungând la 4.285.

Potrivit GCS, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 49 de decese – 33 bărbaţi şi 16 femei – ale unor pacienţi infectaţi cu noul coronavirus, internaţi în spitalele din Alba, Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Brăila, Buzău, Covasna, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Gorj, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Maramureş, Neamţ, Prahova, Sălaj, Suceava, Tulcea, Vaslui, Vrancea şi municipiul Bucureşti.

Dintre acestea, trei decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 40-49 de ani, patru decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 50-59 ani, 16 – la categoria de vârstă 60-69 ani, 15 – la categoria de vârstă 70-79 ani şi 11 decese la categoria de peste 80 de ani.

Conform GCS, toate cele 49 de decese înregistrate sunt ale unor pacienţi care au prezentat comorbidităţi.

Vezi şi

11 judeţe şi Bucureştiul se află pe lista Gerrmaniei cu zonele de risc din România

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că autorităţile germane au actualizat lista zonelor de risc din …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

loading...